Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Cartea Centenarului, un nou exponat al Memoriei Unirii vernisat la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

Marți, 24 noiembrie, de la ora 17:30, la Sala Unirii din Alba Iulia, în cadrul programului dedicat Zilei Naționale a României, va fi vernisat un nou exponat al Memoriei Unirii, Cartea Centenarului.

Pentru muzeul albaiulian, Unirea de la 1918, ca act fondator al României contemporane, reprezintă centrul activității sale, care se declină în cele două ipostaze: ca istorie ce se cere mereu aprofundată, dar mai ales ca memorie ce se impune a fi celebrată. Iar în acest sens, anul 2018 a fost prin excelență un al celebrării.

Cu această ocazie, alături de alte evenimente și acțiuni omagiale, muzeul a creat un obiect destinat posterității, respectiv Cartea Centenarului, ce se vrea a fi o reeditare a Cărții Serbărilor Unirii de la 1929. Cartea, realizată artistic, adună în paginile sale semnăturile conducătorilor instituțiilor fundamentale ale României aflate la centenar: Președinția, Guvernul, Parlamentul, Bisericile, Academia Română, Banca Națională, instituțiile judiciare, autoritățile locale, asociațiile culturale și, nu în ultimul rând, Casa Regală a României.

Vernisajul va fi online, putând fi vizionat pe pagina de facebook  a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax