Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: Competiție de volei la Alba Iulia. Sunt invitaţi să se înscrie toţi cei care preferă mişcarea în aer liber. Participarea este gratuită

Publicat

teren volei cetate Primăria Alba Iulia şi cei doi iniţiatori locali ai proiectului de utilizare temporară a spaţiului de lângă Poarta I a Cetăţii organizează marţi, 31 martie, de la ora 16.00, o competiţie de volei la care sunt invitaţi să se înscrie toţi iubitorii de mişcare în aer liber. Echipele vor fi formate din doi coechipieri, iar participarea este gratuită.

Iniţiativa marchează finalizarea proiectului „Reţea pilot focusată pe activităţi temporare ca instrumente de regenerare urbană” (TUTUR), finanțată de către Uniunea Europeană prin programul URBACT II. Inițiativa și-a propus introducerea metodei de utilizare temporară a spațiilor abandonate în vederea regenerării urbane a orașelor implicate. Proiectul a fost implementat de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu municipalitățile din Roma și Bremen.

“Ne bucură faptul că putem scoate niște locuri din oraș din albia uitării. Acest proiect readuce la viață spații care au trecut proba timpului, dar au ajuns, din păcate, amintiri uitate. E drept că povestea lor ar putea fi alta și ele ar fi desăvârșite dacă, financiar vorbind, nu ar exista limite. Fie că sunt parte din Cetate, fie că sunt în zone mai puțin circulate, ele trebuie amintite și mai ales înviate. Cu toate că are un caracter temporar, proiectul TUTUR este unul vizionar, care îți amintește că dincolo de ispita de a moderniza suntem datori să ne amintim că orașul înseamnă și altceva”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

(P)  Adidasi și tricouri   pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

În luna decembrie a anului trecut, Alba Iulia a fost gazda unei întâlniri transnaționale organizată în cadrul proiectului, la care au participat partenerii consorțiului din Roma și Bremen, cu scopul de monitorizare a activităților proiectului. Cu ocazia acestei întâlniri au fost puse în valoare spațiile neutilizate din interiorul Palatului Principiilor, respectiv din cadrul magazinului Unirea. Unul dintre spațiile neutilizate ale magazinului Unirea a devenit sala de conferințe, în timp ce Palatul Principiilor a găzduit o reprezentație artistică a grupului Skepsis apreciată de audiență.

Una dintre aceste activităţi temporare implementate în Alba Iulia și sprijinită financiar reprezintă amenajarea terenului de volei pe nisip situat în șanturile Cetății Alba Carolina, în apropiere de Poarta I, prin punerea la dispoziție gratuită a terenului de către Primărie și Consiliu Local. Este vorba de rezultatul unui protocol de cooperare încheiat între Primăria Municipiului Alba Iulia şi Răzvan Moc şi Kalanyos Cristian, inițiatori ai acestui proiect, care au sprijinit lucrările de amenajare și minimele dotări necesare pentru practicarea jocului de volei. Primăria Municipiului Alba Iulia a solicitat și obținut acordul Direcției Județene pentru Cultură Alba pentru utilizarea spațiului cu caracter temporar și a derulat diverse activități necesare amenajării terenului: precolectarea, colectarea și transportul gunoiului menajer, punerea la dispoziție a unei toalete ecologice etc. Astăzi, în urma refuncționalizării acestui spațiu abandonat, cetățenii orașului se pot bucura gratuit de un teren de volei pe nisip deschis pentru încurajarea mișcării, sportului și activităților în aer liber.

“Din păcate, rareori ne oprim să privim în spate, motivați fiind de a răzbate în proiecte actuale. Alba Iulia a avut curajul să reacționeze la această provocare insolită sau, mai bine zis, să acționeze respectând această rețetă de revitalizare prescrisă în proiectul TUTUR. Relațiile inițializate demonstrează că la nivel local există solidaritate și că știm oricând să trecem de la vorbe la fapte. Acest demers ar putea însemna o mică profeție despre cum s-ar putea transforma multe dintre spațiile atractive, dar neutilizate din Alba Iulia, despre felul în care pot integra artă, sport, servicii sau orice altceva”, a declarat Nicolaie Moldovan, administrator public, municipiul Alba Iulia.

Având în vedere că a fost aprobată recent prelungirea protocolului de colaborare privint terenul de volei de lângă Poarta I, reprezentanții primăriei Municipiului Alba Iulia, împreună cu Kalanyos Cristian și cu susținerea l-ui Răzvan Moc, vor organiza campionatul de volei menţionat, marți, 31 martie, de la ora 16.00.

Locația evenimentului este terenul de volei pe nisip situat în șanturile Cetății Alba Carolina şi sunt invitaţi să participe toți iubitorii de mișcare în aer liber. Confirmarea participării se face la numărul de telefon: 0745 775 157 – Kalanyos Cristian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax