Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: Competiție de volei la Alba Iulia. Sunt invitaţi să se înscrie toţi cei care preferă mişcarea în aer liber. Participarea este gratuită


Publicat

teren volei cetatePrimăria Alba Iulia şi cei doi iniţiatori locali ai proiectului de utilizare temporară a spaţiului de lângă Poarta I a Cetăţii organizează marţi, 31 martie, de la ora 16.00, o competiţie de volei la care sunt invitaţi să se înscrie toţi iubitorii de mişcare în aer liber. Echipele vor fi formate din doi coechipieri, iar participarea este gratuită.

Iniţiativa marchează finalizarea proiectului „Reţea pilot focusată pe activităţi temporare ca instrumente de regenerare urbană” (TUTUR), finanțată de către Uniunea Europeană prin programul URBACT II. Inițiativa și-a propus introducerea metodei de utilizare temporară a spațiilor abandonate în vederea regenerării urbane a orașelor implicate. Proiectul a fost implementat de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu municipalitățile din Roma și Bremen.

“Ne bucură faptul că putem scoate niște locuri din oraș din albia uitării. Acest proiect readuce la viață spații care au trecut proba timpului, dar au ajuns, din păcate, amintiri uitate. E drept că povestea lor ar putea fi alta și ele ar fi desăvârșite dacă, financiar vorbind, nu ar exista limite. Fie că sunt parte din Cetate, fie că sunt în zone mai puțin circulate, ele trebuie amintite și mai ales înviate. Cu toate că are un caracter temporar, proiectul TUTUR este unul vizionar, care îți amintește că dincolo de ispita de a moderniza suntem datori să ne amintim că orașul înseamnă și altceva”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

(P)  Adidasi și tricouri   pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

În luna decembrie a anului trecut, Alba Iulia a fost gazda unei întâlniri transnaționale organizată în cadrul proiectului, la care au participat partenerii consorțiului din Roma și Bremen, cu scopul de monitorizare a activităților proiectului. Cu ocazia acestei întâlniri au fost puse în valoare spațiile neutilizate din interiorul Palatului Principiilor, respectiv din cadrul magazinului Unirea. Unul dintre spațiile neutilizate ale magazinului Unirea a devenit sala de conferințe, în timp ce Palatul Principiilor a găzduit o reprezentație artistică a grupului Skepsis apreciată de audiență.

Una dintre aceste activităţi temporare implementate în Alba Iulia și sprijinită financiar reprezintă amenajarea terenului de volei pe nisip situat în șanturile Cetății Alba Carolina, în apropiere de Poarta I, prin punerea la dispoziție gratuită a terenului de către Primărie și Consiliu Local. Este vorba de rezultatul unui protocol de cooperare încheiat între Primăria Municipiului Alba Iulia şi Răzvan Moc şi Kalanyos Cristian, inițiatori ai acestui proiect, care au sprijinit lucrările de amenajare și minimele dotări necesare pentru practicarea jocului de volei. Primăria Municipiului Alba Iulia a solicitat și obținut acordul Direcției Județene pentru Cultură Alba pentru utilizarea spațiului cu caracter temporar și a derulat diverse activități necesare amenajării terenului: precolectarea, colectarea și transportul gunoiului menajer, punerea la dispoziție a unei toalete ecologice etc. Astăzi, în urma refuncționalizării acestui spațiu abandonat, cetățenii orașului se pot bucura gratuit de un teren de volei pe nisip deschis pentru încurajarea mișcării, sportului și activităților în aer liber.

“Din păcate, rareori ne oprim să privim în spate, motivați fiind de a răzbate în proiecte actuale. Alba Iulia a avut curajul să reacționeze la această provocare insolită sau, mai bine zis, să acționeze respectând această rețetă de revitalizare prescrisă în proiectul TUTUR. Relațiile inițializate demonstrează că la nivel local există solidaritate și că știm oricând să trecem de la vorbe la fapte. Acest demers ar putea însemna o mică profeție despre cum s-ar putea transforma multe dintre spațiile atractive, dar neutilizate din Alba Iulia, despre felul în care pot integra artă, sport, servicii sau orice altceva”, a declarat Nicolaie Moldovan, administrator public, municipiul Alba Iulia.

Având în vedere că a fost aprobată recent prelungirea protocolului de colaborare privint terenul de volei de lângă Poarta I, reprezentanții primăriei Municipiului Alba Iulia, împreună cu Kalanyos Cristian și cu susținerea l-ui Răzvan Moc, vor organiza campionatul de volei menţionat, marți, 31 martie, de la ora 16.00.

Locația evenimentului este terenul de volei pe nisip situat în șanturile Cetății Alba Carolina şi sunt invitaţi să participe toți iubitorii de mișcare în aer liber. Confirmarea participării se face la numărul de telefon: 0745 775 157 – Kalanyos Cristian.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

CNAS: Noi servicii medicale și mai multe consultații la domiciliu. Condiții pentru contractul-cadru 2021-2022. Proiect

Publicat

medic calculator

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat vineri proiectul de ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022.

Propunerile proiectului de norme sunt în acord cu principiile enunțate la publicarea Contractului-Cadru, care au ca principal scop asigurarea unui acces mai bun la serviciile medicale de prevenție, precum și la serviciile medicale necesare pentru diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea afecțiunilor, potrivit CNAS.

Proiectul vizează intervenții principale în următoarele direcții:

  • Întărirea activității de prevenție în asistența medicală primară, în special pentru adulții asimptomatici cu vârsta de peste 40 de ani, pentru care se acordă un pachet comprehensiv  de prevenție, care cuprinde până la trei consultații pentru evaluarea riscului, intervenția asupra componentelor modificabile ale acestuia, respectiv monitorizarea pacienților.
  • Introducerea unor servicii adiționale noi care pot fi acordate de medicul de familie, conform curriculei de pregătire: spirometrie, măsurare ambulatorie a tensiunii arteriale timp de 24 de ore, măsurarea indicelui de presiune gleznă-braț.
  • Creșterea numărului de consultații la domiciliu acordate de către medicul de familie pentru un asigurat înscris pe lista proprie, pentru boli cronice, de la 4 consultații pe an la o consultație pe lună.
  • Creșterea diagnosticării precoce a afecțiunilor gastroenterologice și conexe, prin creșterea cuantumului de decontare pentru endoscopiile digestive în ambulatoriul de specialitate  de la 40 de puncte la 100 de puncte, având în vedere rata crescută a mortalității și morbidității prin cancerele colorectale și gastrice precum și a morbidității asociate afecțiunilor gastro-enterologice și conexe din România.
  • Având în vedere efectele pe termen lung constatate la pacienți după infecția cu virusul SARS-COV-2, în special la nivel pulmonar și cardiac, medicii de specialitate din specialitățile clinice cardiologie și pneumologie vor putea recomanda servicii conexe actului medical furnizate de kinetoterapeuți/profesori de cultură fizică medicală/ fiziokinetoterapeuţi, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare, prin scrisoare medicală.
  • Facilitarea accesului la servicii medicale, prin introducerea consultațiilor la distanță pentru afecțiuni cronice, care pot fi acordate fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic de specialitate.
  • În cazul prescripțiilor medicale electronice emise online sau off-line ca urmare a unei consultații la distanță acordate de medicul de familie sau de medicul de specialitate din ambulatoriu, asiguratul sau persoana care ridică medicamentele în numele asiguratului va putea printa documentul transmis sau îl va putea prezenta/transmite farmaciei, în vederea imprimării.
  • De asemenea, biletul de trimitere pentru specialități clinice/internare/investigații paraclinice transmis prin mijloace electronice la distanță de medicul de familie sau medicul de altă specialitate în cadrul unei consultații la distanță, va fi transmis/prezentat medicului de specialitate din ambulatoriu clinic/unității sanitare cu paturi/furnizorului de servicii medicale paraclinice, după caz, pentru acordarea serviciilor medicale pentru care a fost emis biletul de trimitere.

„Proiectul Normelor metodologice ale Contractului-Cadru completează și detaliază toate acele măsuri propuse în proiectul de Contract-Cadru care au rolul de a asigura serviciile medicale necesare populației la timp, în mod echitabil și eficient. Pe de altă parte, aprobarea și punerea în aplicare începând cu data de 1 iulie 2021 a noului Contract-cadru și a Normelor metodologice de aplicare a Contractului-Cadru reprezintă și primii pași în demararea procesului de inversare a piramidei serviciilor de asistență medicală, prin creșterea ponderii serviciilor acordate în medicina primară și în ambulatoriul de specialitate și reducerea internărilor nejustificate care ar putea fi tratate în condiții de siguranță și în ambulatoriu sau de către medicii de familie”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

sursă: cnas.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 1.900 de persoane verificate în Alba pentru respectarea măsurilor anti-COVID, în ultimele 24 de ore. Câte au fost amendate

Publicat

Peste 1.900 de persoane au fost verificate în cadrul acțiunilor organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, alături de celelalte instituții de control, privind respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore au fost verificate 655 de persoane aflate în carantină, 715 aflate în izolare și au fost organizate 13 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 431 de persoane. Alte 102 persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 56 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 69 de terase, restaurante, fast food-uri, hoteluri și 60 de  mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 89 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, una care nu a respectat măsura privind carantinarea/izolarea și 14 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

Cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Blaj, au fost legitimate 126 de persoane, au fost verificate 77 de autovehicule și au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

”Obiectivul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim că, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00.

În toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00”, transmite IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: INCENDIU într-o gospodărie din cartierul Micești, Alba Iulia. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au intervenit vineri după-amiaza pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Alba Iulia, în cartierul Micești.

Din primele date, a fost afectată de flăcări o anexă gospodărească în care se afla un cazan de țuică.

A intervenit Detașamentul de Pompieri Alba Iulia cu trei autospeciale.

Potrivit ISU Alba, incendiul a fost semnalat pe strada Calistrat Hogaș și se manifesta cu flacără vizibilă în interiorul construcției, acesta nefiind alimentat cu electricitate sau gaze naturale.

În jurul orei 17.40, incendiul a fost localizat.

sursă imagini: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul de Interne: În noaptea de Înviere pot circula doar cei care participă la slujbele religioase. Ceilalți să rămână acasă

Publicat

paste

Ministrul de Interne spune că în noaptea de Înviere pot circula în afara domiciliului doar persoanele care participă la slujbele religioase, iar ceilalți ar trebui să rămână acasă.

„Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare.

Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei.

Vezi și DOCUMENTE: MODELE DE DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de la angajator

În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase.

Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă.

Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a spus Lucian Bode, vineri, într-o conferință de presă.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate