Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Conferința națională a bibliotecarilor din România, la Universitatea din Alba Iulia

avatar

Publicat

Marți, 14 noiembrie, la sala Senatului de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc Conferința națională a bibliotecarilor din România. La eveniment sunt invitați, printre alții, directorul Bibliotecii Naționale a României și directori de biblioteci județene cu rezultate deosebite pe linie de biblioteconomie.

„Marți, 14 noiembrie, de la ora 10:00 la Sala Senatului de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia am lansat o provocare profesională, prima de acest fel organizată vreodată de instituția noastră, aceea a consultării tuturor specialiștilor din domeniu asupra unor proiecte culturale comune pentru anul 2018, dar și asupra unor probleme legate de legislație și de toate avatarurile ce decurg datorită unei legislații stufoase în domeniu.

Vom avea invitați de seamă atât de la nivelul guvernamental prin prezența directorului BNR cât și de la nivel național prin prezența a 4 directori de biblioteci județene cu rezultate deosebite pe linie de biblioteconomie, o știință ce nu prea are nimic în comun cu artele sau cu literatura”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Este vorba despre prima ediție a Reuniunilor Științifice ale Bibliotecarilor din județul Alba, eveniment organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Temele supuse discuției vor fi:

România 100 – parteneriate, colaborări, propuneri de proiecte

Biblioteca publică între tradiție și inovație

Rolul unităților administrativ teritoriale în susținerea bibliotecilor publice

Exemple de bune practici în  bibliotecile publice

Probleme de legislație în biblioteci

Metodică și consiliere de specialitate

Prima ediție a reuniunii se va bucura de prezența reprezentanților organizatorilor și partenerilor, a bibliotecarilor din județ și a unor personalități din domeniul biblioteconomiei: Maria Răducu – manager interimar Biblioteca Națională a României, Simona Floruțău – președinte ANBPR Cluj, Silviu Borș – manager Biblioteca ASTRA Sibiu, Monica Avram – manager Biblioteca Județeană Mureș, Olimpia Bratu – manager Biblioteca Județeană Gorj.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU lângă Zlatna. Acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul a luat foc

avatar

Publicat

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiaza lângă orașul Zlatna, la ieșirea spre Alba Iulia. Focul a cuprins acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul.Potrivit ISU Alba, pompierii intervin cu două autospeciale și 9 subofițeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Zlatna (Podul lui Paul).Incendiul este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A început examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medicii rezidenți. Centrele și comisiile de examen

avatar

Publicat

medici spital

Examenul pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018 a început miercuri și se va încheia pe 23 noiembrie. Examenul se desfășoară în 12 centre universitare din țară, respectiv București, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi modificări la legea jocurilor de noroc. Fără ”jack-poturi” la vedere

avatar

Publicat

O nouă lege care reglementează jocurile de noroc a fost votată miercuri în Camera Deputaților. Noua lege prevede ca afișarea câștigurilor în exteriorul locațiilor unde se desfășoară jocuri de noroc să fie interzisă.Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 4 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Veza din Blaj. Contractul de finanțare, semnat la ADR Centru

avatar

Publicat

Miercuri, la sediul ADR Centru din Alba Iulia,  primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și director general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu verde în incinta imobilului inscris în CF nr 77100 – Parc Veza Blaj”, a cărui valoare totală este de aproape 4,2 milioane lei, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate