Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Expoziţii la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Sunt prezentate lucrările unor artişti participanţi la Tabăra Internațională de Artă Plastică „Inter-Art”

Publicat

13934841_1320065658021787_7386485622110322768_n Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va găzdui marţi două expoziţii ale unor artişti participanţi la Tabăra Internațională de Artă Plastică „Inter-Art”. Este vorba despre vernisajul expoziţiei personale Tommy Barr (Marea Britanie), care va avea loc de la ora 16.30 și al expoziţiei personale Gherghe Știrbu (Republica Moldova), de la ora 17.30.

Tabăra Internaţională de Artă Plastică „Inter-Art” Aiud, ajunsă la cea de-a XXI-a ediţie, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România. Unică în modul ei de desfăşurare în comunitatea europeană aceasta propune, alături de atelierele de creaţie – pictură, grafică, gravură, sculptură şi instalaţii, un eveniment remacabil în acest an: Bienala Intercontinentală de Grafică Mică, la care participată 110 artişti din 26 ţări. Vizitele culturale în Cetatea Alba Carolina, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, noaptea şi focul de tabără la Rimetea (un sat din zona Trascăului care păstrează prin arhitectură, tradiţii şi obiceiuri valori importante ale comunităţii maghiare din Transilvania) completează programul.

Ediţia de anul acesta reuneşte la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud 38 artişti din 21 ţări şi îşi propune să prezinte publicului expoziţii personale de artă plastică şi de fotografie artistică realizate de artişti din Marea Britanie, Haiti, Republica Moldova şi România. Sub genericul SOS Terra, deja consacrata expoziţie de mail art, din deschiderea simpozionului, reuneşte în expoziţia de la Galeriile „Inter-Art” Aiud 68 de artişti din 24 ţari.

În perioada simpozionului la Aiud se vor desfăşura concerte de muzică folk şi de muzică clasică cu Grupul Primavera respectiv Quartetul Centrului de Cultură Augustin Bena din Alba Iulia, o noapte Inter-Art în piaţa Consiliul Europei cu participare artiştilor prezenţi la Aiud într-un amplu happening. În anul 2016 Inter-Art se prezintă ca o tabăra importantă calitativ, cu demersuri culturale inedite şi provocatoare, cu o dinamică aparte în relaţia dintre iubitorul de artă şi artistul plastic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax