Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: “Flacăra Unirii”, adusă la Alba Iulia de la Mănăstirea Dealu. Pelerinaj la 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a voievodului Mihai Viteazul

Publicat

O delegaţie din Aninoasa, judeţul Dâmboviţa, va aduce “flacăra unirii” la Poarta a III-a a Cetăţii din Alba Iulia, marţi, în cadrul unui pelerinaj organizat cu ocazia împlinirii a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a voievodului Mihai Viteazul.

Acţiunea începe luni din Aninoasa, unde se află Mănăstirea Dealu, cea în care odihneşte capul domnitorului Mihai Viteazul şi cuprinde un traseu de 1.514 kilometri, prin localităţile Giurgeni, unde va fi aprinsă flacăra şi apoi purtată spre Călugăreni (Giurgiu) – Drăgoeşti (Vâlcea) – biserica Câmpu Mare (Olt) – Craiova – Alba Iulia – Turda – Şelimbăr şi înapoi, la Mănăstirea Dealu.

Organizatorii consideră drept cea mai dificilă parte a traseului, având în vedere că totul se va desfăşura contra-cronometru, drumul până la Alba Iulia. Aici, la ora 21.00, la Poarta a III-a se va derula solemnitatea aducerii Flăcării Unirii, ce va fi întâmpinată de un actor care îl va întruchipa pe Mihai Viteazul, de reprezentanţi ai oficialităţilor locale şi judeţene şi de conducerea Muzeului Unirii.

De la Alba Iulia, miercuri, la ora 10.00, flacăra ajunge la mormântul lui Mihai Viteazul de la Turda şi apoi la Monumentul Eroilor de la Şelimbăr (judeţul Sibiu). În fiecare locaţie, se vor desfăşura momente de evocare a importanţei momentului.

Pelerinajul „Flacăra Unirii” este iniţiativa Primăriei Aninoasa şi se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax