Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: GREVĂ de o oră în administraţia publică locală din ALBA şi din ţară. Angajaţii cer salarii mai mari, vouchere de vacanţă şi normă de hrană

Publicat

primarie alba iulia 2 Marţi, 5 iulie, membrii de sindicat ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) vor fi în grevă, timp de o oră, la începutul programului. De la Primăria Alba Iulia, peste 250 de angajaţi participă la această formă de protest. Şi alţi funcţionari din judeţ, membri de sindicat, îşi vor exprima nemulţumirile prin greva anunţată de FNSA.

Salariaţii din primării şi consiliile judetene cer salarii mai mari, vouchere de vacanţă şi acordarea normei de hrană.

UPDATE: Din datele centralizate până luni după-amiaza de sindicat, la această acţiune de protest vor participa aproximativ 600 de angajaţi din primăriile Alba Iulia, Sebeş şi Cugir.

Dacă nu li se vor acorda aceste drepturi, angajaţii din administraţiile publice locale pregătesc grevă generală în 12 iulie, urmată de grevă pe timp nelimitat, din 19 iulie.

Afiliaţi la FNSA din judeţul Alba sunt angajaţii primăriilor Alba Iulia, Sebeş, Cugir, Aiud, Blaj, Zlatna, Teiuş, Abrud, Ocna Mureş. Angajaţii de la Consiliul Judeţean Alba nu participă, deocamdată, la proteste.

La întâlnirea din 27 iunie, a reprezentanţilor FNSA cu ministrul Muncii, nu s-a ajuns la niciun consens în cadrul procedurii de conciliere, transmit sindicaliştii. Astfel, aceştia vor intra în grevă, o oră, la începutul programului de lucru, marţi, 5 iulie.

“Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îsi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%). Guvernul României are obligaţia de a soluţiona urgent problemele majore cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică locală din România, cu atât mai mult cu cât aceştia sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar. Majoritatea angajaţilor din primării şi consilii judeţene au venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016)”, transmite FNSA, într-un comunicat.

Revendicările salariaţilor din administraţia publică locală:

„1. Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimină discriminările că din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept, iar alţii nu.

2. Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

3. Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, solicităm majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25%.

4. Eliminarea în totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016″, potrivit FNSA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax