Connect with us
Publicitate

Uncategorized

MARȚI: Început de an universitar pentru studenţii din Alba la UTCN. 120 de „boboci” vor urma cursurile în sălile de la HCC

Publicat

Un număr de 120 de studenţi de anul I din judeţul Alba vor începe cursurile Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Filiala Alba Iulia. Începând cu anul şcolar 2013-2014, locaţia pentru cursuri a fost stabilită la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. În total, în Alba, un număr de 600 de studenţi urmează cursurile Facultăţii de Construcţii de Maşini, dar şi ale Facultăţii de Mecanică.

Marţi, începând cu ora 16.00, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” va avea loc deschiderea oficială a anului şcolar la care vor participa invitaţi special, precum rectorul Universităţii Tehnice Cluj -Napoca, Aurel Vlaicu, prorectorul universităţii, Vasile Ţopa, decanul Facultăţii Construcţii de Maşini, Daniela Popescu, cadre didactice ale unităţii de învăţământ universitar, autorităţi locale, angajatori din Alba.

În Alba Iulia, tinerii care au ales să se înscrie la Universitatea Tehnică au putut opta pentru Facultatea de Construcţii de Maşini, cu specializările Inginerie Industrială şi Inginerie Economică Industrială, dar şi pentru cursurile Facultăţii de Mecanică, cu specializările Sisteme şi Echipamente Termice şi Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industria Alimentară.

Candidaţii au avut puse la dispoziţie 36 de locuri la Facultatea Construcţii de Maşini, 27 de locuri la Inginerie Economică Industrială, cu predare în limba română sau engleză şi la Facultatea de Mecanică 50 de locuri la Sisteme şi Echipamente Termice şi Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industria Alimentară. Pe lângă locurile la buget, 12 candidaţi au ales să ocupe şi locuri la taxă, respectiv 9 la Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi 3 la Inginerie Economică Industrială.

La Inginerie industrială, candidaţii au putut opta să se înscrie la specializarea cu predare în limba română, Tehnologia Construcţiilor de Maşini, unde media cea mai mică a fost 6.00 şi media cea mai mare, 9.11, în domeniul Inginerie şi management, la specializările Inginerie Economică Industrială, cu predare în limba română sau engleză, unde media cea mai mică de intrare a fost 6.04 şi media cea mai mare, 9.06.

La Extensia Alba Iulia au mai fost înscrieri şi pentru Facultatea de Mecanică, domeniul Inginerie Mecanică, unde media cea mai mică de intrare la buget a fost 6.00, iar cea mai mare 8.90. În acest domeniu au avut de optat două specializări: Sisteme şi Echipamente Termice şi Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industria Alimentară.

Studenţii care au ales să rămână la taxă în cadrul Univeristăţii Tehnice Cluj-Napoca achită o taxă anuală de 3.300 lei pentru Facultatea Construcţii de Maşini şi Facultatea de Mecanică, pentru predare în limba română şi 3.500 lei pentru predare în limbi străine.

Mai jos, calendarul anului universitar la UTCN. Vezi când sunt programate sesiunile de examene şi restanţe şi vacanţele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbu Marin

    marți, 01.10.2013 at 10:37

    Nu inteleg de ce autoritatile locale si judetene nu ajuta Universitatea Tehnica din Cluj SA CUMPERE UN SPATIU PROPRIU.
    La Zalau, Bistrita , Satu Mare si Baia Mare s- putut, NUMAI LA ALBA IULIA NU SE POATE.
    Apoi nu inteleg de ce Universitatea 1 Decembrie 1918 nu poate colabora cu Universitatea Tehnica din Cluj la specializarile tehnice. Ar fi numai in folosul studentilor. Ei ar avea de castigat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax