Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marți: Încoronarea suveranilor României, prezentată într-un ziar francez din 1922. Exponatul lunii, la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

La Sala Unirii va prezentat exponatul lunii septembrie, Ziarul L’Illustration din 28 octombrie 1922.

L’Illustration a fost un ziar francez săptămânal, publicat din 1843 până în 1944, iar apoi din 1945 până în 1955, sub numele de France Illustration; era un ziar neutru din punct de vedere politic, punând accent pe perspectiva culturală.

Ziarul L’Illustration din 28 octombrie 1922 conține și un reportaj de presă referitor la încoronarea suveranilor României, regele Ferdinand și regina Maria. Textul reportajului relatează momentele principale ale încoronării, explică circumstanțele istorice ale evenimentului și redă o scurtă istorie a Alba Iuliei, justificând alegerea orașului ca spațiu al încoronării grație trecutului său memorabil. Mai mult, materialul este însoțit de imagini inedite din timpul încoronării.

Evenimentul se desfășoară marți, 6 septembrie, de la ora 11.00 și este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax