Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: ÎPS Irineu va pune piata de temelie a noii biserici de lemn ce va fi ridicată în curtea Spitalului Județean de Urgență Alba

Publicat

Bolnavii de la Spitalul Județean de Urgență Alba vor avea la la dispoziție, în viitorul apropiat, un lăcaș de rugăciune așa cum se cuvine. Proiectul conducerii unității sanitare de amenajare în curtea spitalului a unei capele începe să prindă contur iar marți, va fi pusă piatra de temelie a noii biserici.

Ceremonialul religios va avea loc în jurul orei 18.00 și va fi oficializat de ÎPS Irineu în prezența conducerii spitalului și a autorităților publice. Biserica din lemn ce va fi amplasată în curtea interioară  spitalului va fi ridicată exclusiv din donații la fel ca și proiectul lăcașului de rugăciune care a fost realizat gratuit de arhitectul Marius Barbieri.

Potrivit planurilor, biserica se va întinde pe o suprafață de 15 metri lungime și 9 metri lățime și va fi acoperită cu șindrilă.

Lăcașul de rugăciune se vrea a fi o loc de reculegere pentru bolnavii Spitalului Județean Alba care în prezent pot să se roage într-un spațiu asimilat unei capele, amenajat la parterul clădirii, în incinta secției de Urgență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Andrei J

    luni, 06.08.2012 at 16:00

    Da, de asta aveam nevoie, banuiesc ca sunt bani pentru morfina, codeina, antibiotice, seringi si alte ustensile/medicamente de nu mai are institutia ce sa faca cu ei de s-a decis sa ajunga banii intr-o ALTA biserica. De asta avem nevoie, sa ne impanzim tara de biserici si sa ne rugam la omul invizibil sa ne mearga bine, in loc sa ne ridicam din genunchi si cu banii aruncati pe temple sa FACEM EFECTIV CEVA pentru a ne schimba conditia. Foarte frumos, stat laic, institutie publica(tot laic e), conducere ortodoxa. „VREM SPITALE NU CATEDRALE!”

    • Dan Lungu

      luni, 06.08.2012 at 21:50

      Draga Andrei,
      Dacă tu nu crezi asta nu înseamnă că alţii nu au voie să creadă, să se roage şi să ceară alinare şi de la Dumnezeu. Să ştii că oricât am încerca medical să tratăm trupul nu vom reuşi să facem acest lucru dacă nu tratăm şi sufletul, iar acest lucru îl poate face Biserica. Nu contest că avem nevoie de spitale, avem nevoie de medicamente, cum spuneai, dar avem nevoie şi de alinare sufletească. Să ştii că uneori o rugaciune şi un „Doamne ajută” îţi poate da speranţă, încredere şi putere să treci peste o boală…Să ştii că sunt mulţi oameni suferinzi în Spitalul Judeţean şi această biserică poate fi o alinare pentru ei, poate să le alunge gândurile negre care îi năpădesc uneori. DE CE VEZI CEVA RĂU ÎNTR-O BISERICĂ CONSTRUITĂ DIN DONAŢII?

      • derp t.roll

        marți, 07.08.2012 at 07:42

        Da nene, dar n-ajung besericile deja construite? oriunde te uiti intre blocuri vezi o beserica….
        Cineva a zis bine: Biserica trebuie zidita in sufletele oamenilor!!! N-au nevoie oamenii de constructii inutile. Rusine celor ce profita de naivitatea, lipsa de educatie si nivelul de distrugere morala si psihica la care a a ajuns Romania!!! In momentul de fata spitalele sunt mult mai importante!!! Alinarea data de rugaciuni, oase pupate si alte ritualuri ciudate n-ajuta!!!
        Dac-ar ajuta, de ce n-a avut Papa raspuns acelui copil care l-a intrebat ceva de genul: „Nene, dar eu ce vina am ca am cancer???” Probabil daca nu era papa si era alt preot ii baga pastila cu pacatele parintilor si alte vrajeli d-astea… Eu cred ca orice are un rol… inclusiv religia pentru unii…. insa nu trebuie sa le amestecam. Asa am putea face un bar in incinta spitalului, pe aceleasi considerente… sa mai poata bolnavii sa-si innece amarul… Sau de ce nu un club de strip-tease ca sa poata pacientii cu dare de mana sa scape de frustrari

  2. bono

    luni, 06.08.2012 at 17:26

    Mai bine se construia un salon in plus pentru sectia de pediatrie sau centru de consiliere pentru bolnavii de cancer si rudele lor!!!

  3. serafim

    marți, 07.08.2012 at 12:11

    O parte din români nu se pot împăca niciodată cu faptul că cei mai mulți concetățeni cred în Dumnezeu și vor să se facă biserici. Doar participă activ la construirea lor. Minoritatea se supune majorității.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax