Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marți: „Preţioasele Ridicole”, spectacol de teatru prezentat de Skepsis, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

Publicat

teatru skepsis

Marţi, 26 februarie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, Compania de Teatru Skepsis vă invită să vă încălziţi niţel sufletele la unul dintre cele mai incitante spectacole clasice din repertoriu: „Preţioasele Ridicole”.

„Provocăm publicul la o reîntoarcere în Franţa din timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Vom trage cu ochiul, cu urechea şi mai ales cu inima plină voie bună la societatea lui Moliere cu piesa care a marcat începutul succeselor pariziene ale trupei sale!

“Preţioasele Ridicole” este importantă şi pentru că este prima piesă în care Moiere lansează un atac deschis la adresa decadenţei, exceselor şi snobismului care cuprinsese deja o bună parte a aristocraţiei franceze. Concentrată în jurul unei conversaţii de salon, piesa deconspiră ridicolul la care se expuneau nobilii care erau adepţi ai „preţiozităţii” – o modă a vremii care domina saloanele luxoase ale aristocraţiei. Preţiozitatea presupunea practicarea unui anumit fel de a te îmbrăca, de a vorbi şi de a te purta care să te facă să pari cât mai inteligent şi cult, dar care din pricina lipsei de bun simţ şi educaţie nu făcea decât să scoată în evidenţă forma fără fond care stârneşte hazul.

Spectacolul nu face decât să confirme încă o dată faptul că, în esenţă, moravurile oamenilor nu se schimbă niciodată. Timpul a curs iremediabil, vremurile s-au schimbat, societăţile sau transformat radical. Preţiozitatea aristocraţiei franceze a fost înlocuită de Snobismul burgeziei moderne şi a milionarilor şi vedetelor care apar peste noapte şi care încearcă să se promoveze ca modele sociale de urmat şi imitat inventând noi feluri de a vorbi, noi feluri de a se îmbrăca care să-i facă să pară arbitri ai bunului gust”, au transmis reprezentanții Skepsis.

Biletele – 10 lei (pret intreg), 5 lei (pret redus pentru elevi, studenti si pensionari) se găsesc la Secretariatul Casei de Cultura a Studenţilor incepand de Vineri, 22.02.2019, între orele 09.00 – 15.00 şi în ziua spectacolului.

Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului “Stagiunea cu Skepsis 2019” – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia;

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax