Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: Reprezentanţii Regiunii Centru dezbat la Alba Iulia probleme privind implementarea proiectelor cu finanţare europeană. Alegeri la CDR

Publicat

adr centruMunicipiul Alba Iulia găzduiește, marţi, 27 septembrie, ședința ordinară a forului decizional al Regiunii Centru. Membrii CDR Centru vor dezbate cele 9 subiecte propuse de către ADR Centru pe ordinea de zi a ședinței, punând accent pe analiza stadiului de pregătire a proiectelor ce vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile în acest an, urmând a fi adoptate și decizii privind acțiunile ce vor fi întreprinse în ultimul trimestru al acestui an în procesul de dezvoltare regională.

Reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Centru va avea loc în Sala de Conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, începând cu ora 11.00.

La această întâlnire de lucru, convocată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vor participa noii reprezentanți ai celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, oraşelor şi comunelor din fiecare din aceste judeţe, precum și invitați din alte structuri ale administrației publice locale.

Această întâlnire reprezintă și ședința de constituire a acestui for deliberativ regional, după alegerile locale din iunie 2016.

Ca atare, la primele puncte ale ordinii de zi vor fi supuse spre aprobare, pe lângă noua configurație a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, propunerile privind alegerea noului preşedinte şi vicepreşedinte al CDR Centru, precum și proiectul de hotărâre pentru aprobarea Raportului de activitate al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, aferent Semestrului I al anului 2016.

Discuțiile se vor axa pe informarea reprezentanților administrației publice locale cu privire la stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, inclusiv asupra stadiului în care s-a ajuns cu elaborarea Documentului Cadru pentru Strategia de Cercetare și Inovare Regională pentru Specializare Inteligentă (Concept Note). Acest document de planificare este important pentru pregătirea proiectelor finanțabile pe Axa Prioritară 1 – Promovarea transferului tehnologic din cadrul POR 2014-2020. Un alt punct referitor la noul Program de finanțare îl reprezintă propunerea de aprobare a proiectului de hotărâre privind Ediția I a Planului de Comunicare Regional realizat de ADR Centru pentru implementarea măsurilor de informare și publicitate destinate promovării POR 2014-2020 în Regiunea Centru.

Participanții vor dezbate propunerile de decizii privind aprobarea participării ADR Centru ca partener în cadrul unor proiecte regionale, precum și a cofinanțării aferente bugetelor proprii ale acestora. Este vorba despre inițiativele propuse spre finanțare prin șapte proiecte de dezvoltare a capacității instituționale la nivel regional, finanțabile prin programele InterReg Europe și InterReg Danube 2014-2020. Aceste șapte proiecte sunt transmise spre aprobare la Comisia Europeană și implică peste 60 de organizații partenere ale ADR Centru de la nivel european. Dacă vor fi aprobate de CE, aceste proiecte ar putea aduce fonduri nerambursabile în valoare de aproape 1 milion euro, în sprijinul administrației publice și al organizațiilor neguvernamentale din Regiunea Centru, în vederea dezvoltării regionale bazate pe Strategia Europa 2020. Ținând cont de misiunea ADR Centru, de a susține inițiativa privată și de a atrage cât mai mulți investitori la nivel regional, un punct distinct pe ordinea de zi a ședinței CDR Centru din 27 septembrie îl constituie proiectul de hotărâre privind aprobarea programului de activităţi al ADR Centru pentru perioada 2017-2018, ca partener în proiectul BISNet Transylvania 2015-2020 şi a cofinanţării aferente bugetului propriu. Prin acest proiect, ADR Centru acordă sprijin, de peste 8 ani, companiilor interesate de creșterea competitivității și a capacității de inovare. Inițiativa este dedicată mediului de afaceri din regiunile Nord-Vest și Centru, prin acordarea de servicii specifice de sprijin acelor organizații care dețin potențial de inovare și internaționalizare a afacerilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax