Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Scena predării cheilor cetăților Transilvaniei către austrieci, exponatul lunii octombrie la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia prezintă marți, 8 octombrie, de la ora 11.00, exponatul lunii octombrie. Este vorba despre o gravură reprezentând Tratatul de la Blaj din 1687 și cetatea Alba Iulia.

Cu această ocazie va fi expusă una dintre cele mai noi achiziții ale Muzeului Național al Unirii, un muzeu cu un patrimoniu care se află într-o continuă dezvoltare. Gravura care a fost recent achiziționată redă scena predării cheilor cetăților Transilvaniei către austrieci, în conformitate cu prevederile Tratatului de la Blaj semnat la 27 octombrie 1687, transmit reprezentanții  muzeului.

Gravura a fost realizată la sfârșitul secolului al XVII-lea, având la bază un desen de Sebastian le Clerc, gravat de Johanna Sibilla Kräusin și tipărit de Jeremias Wolff la Augsburg. Lucrarea face parte dintr-o mapă intitulată Les Actions Glorieuses de S.A.S. Charles Duc de Lorraine &c. en Hongrie, Transylvanie, & c. Imaginea centrală cu titlul Les transilvains soumis prezintă în partea stângă un cort decorat cu Crucea de Lorena, sub care ducele Carol primește de la nobilii ardeleni cheile cetăților Transilvaniei. În partea superioară, flancată de trofee de război și steaguri, este imaginea cetății Alba Iulia, denumită în gravură Weissemburg. Este vorba despre a doua cea mai veche imagine a cetății transilvănene.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax