Connect with us
Publicitate

Uncategorized

MARŢI seara la „Jocuri de Putere” pe Realitatea TV. Interviu de colecţie cu Neagu Djuvara. Despre criza europeană, politica de mahala şi „coaliţia ticăloşilor”

Publicat

rares bogdan Nu rataţi în această seară, de la ora 21.00, o ediţie de colecţie “Jocuri de Putere” pe Realitatea TV, cu Rareş Bogdan într-un dialog exploziv cu Neagu Djuvara, despre adevăruri care nu sunt pe placul tuturor şi despre reperele esenţiale de care avem nevoie într-o Românie lipsită de voinţă.

Află de la respectatul istoric şi diplomat de ce a plecat în Franţa şi mai ales de ce a decis să se repatrieze la începutul anilor ’90, când visul oricărui român era să plece în Vest, ce amintiri i-au rămas în suflet din Africa Neagră, unde a petrecut aproape un sfert de veac, cum s-a schimbat România în cei 25 de ani de democraţie originală, de ce valurile de refugiaţi au adus Europa în pragul celei mai mari crize de la căderea Imperiului Roman şi de ce se feresc intelectualii de politică.

Neagu Djuvara vorbeşte, în interviul acordat lui Rareş Bogdan, despre criza partidelor, despre politica de mahala care a otrăvit viaţa publică, despre amestecul Statelor Unite în politica europeană şi noul rol al Germaniei, dar şi despre ceea ce reputatul istoric numeşte „coaliţia ticăloşilor” din politica românească.

Nu rataţi nici portretele pe care Neagu Djuvara le face – în stilul care l-a făcut celebru – liderilor din politica postdecembristă. Ce părere are despre Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, dar şi cum îl caracterizează pe Victor Ponta aflaţi în această seară, începând cu ora 21.00, la “Jocuri de Putere” cu Rareş Bogdan.

Iar de la 22.30 nu rataţi întâlnirea cu jurnaliştii Alexandru Căutiş, Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu. Primarul Sorin Oprescu rămâne după gratii şi a fost suspendat din funcţie, aşa că Bucureştiul îşi va schimba stăpânul.

Pe mâinile cui va ajunge Capitala, cum a înflorit mafia în administraţia locală sub tripleta Băsescu-Videanu-Oprescu, cine s-a îmbogăţit din banii bucureştenilor, dar şi cine este de vină pentru că Bucureştiul a pierdut moştenirea şi strălucirea “Micului Paris” de altădată aflaţi în această seară de la invitaţii lui Rareş Bogdan.

Nu uităm nici de criza refugiaţilor, în care România a fost târâtă fără voia ei, iar situaţia e din ce în ce mai gravă. Ungaria a mobilizat poliţia şi armata şi îşi închide ermetic graniţa cu Serbia, aşa că refugiaţii, în drumul lor spre Occident, vor fi nevoiţi să treacă prin România şi Slovenia. Ungaria a anticipat şi această mişcare şi este pregătită să ridice un zid anti-emigranţi la graniţa cu România.

Suntem pregătiţi să facem faţă valurilor de refugiaţi alungaţi de războaiele din Orient? Vom fi din nou “Scutul Creştinătăţii”, la fel ca şi în urmă cu 5 secole?

Mai multe detalii pe www.realitatea.net.

(P)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax