Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI seara: Marşul tăcerii la Alba Iulia pentru victimele din Clubul „Colectiv”. Iniţiativă a studenţilor creştini-ortodocşi

Publicat

lumanare Marţi seara, la Alba Iulia, va avea loc un marş al tăcerii, în memoria victimelor de la clubul bucureştean “Colectiv”. De asemenea, se va organiza o rugăciune de pomenire a celor adormiţi şi pentru cei care se zbat, pe paturile de spital, între viaţă şi moarte.

Iniţiativa aparţine Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia.

Organizatorii spun că manifestarea se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei şi că vor participa şi studenţi şi liceeni din oraş.

Evenimentul începe de la ora 19.00, în Catedrala Reîntregirii. “La finalul rugăciunii, după un scurt cuvânt de întărire sufletească, se va organiza un marş al tăcerii de la catedrală până la Monumentul Eroilor de pe bulevardul Transilvaniei. Acolo vom depune micile noastre flăcări de solidaritate, laolaltă cu milioanele de gânduri pentru cei care suferă, în timp ce noi zâmbim. Pe lângă soborul format din 5 preoţi şi teologii de la strană care vor înălţa cântări sfinte, ni se vor alătura nu doar studenţii albaiulieni, ci şi liceenii care şi-au exprimat ferm dorinţa de a face ceva”, transmit organizatorii.

Aceştia recunosc că “am realizat că a fi tânăr nu înseamna a fi nemuritor, ci din contră, suntem mai expuşi morţii, mai ales că şi nouă ne place să ne distrăm, să dansăm, să mergem în cluburi, precum acei tineri deveniţi istorie, deveniţi eroi. De ce eroi?! Pentru că ei, tinerii care puteam fi chiar noi, au murit fiind victime ale societăţii şi ale ignoranţei, iar moartea lor a trezit în noi conştiinţa care ne spune că e nevoie de o schimbare în atitudine şi comportament; pentru aceasta ei ne sunt eroi, indiferent de faptul că mergeau sau nu la biserică. Este nevoie să afirmam noi, studenţii creştini ortodocşi, că Biserica e alături de popor în orice ceas, indiferent de circumstanţe”.

În acest context, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Alba Iulia, vine cu initiativa de a solidariza cu prietenii, cunoscutii si familiile victimelor, prin rugaciune pentru a stinge flacarile din „Colectiv” si pentru a a arata ca flacara Romaniei neignorante este inca vie. Împreună, Alba Iulia se va uni din nou, sub un stindard negru, de data aceasta pentru a demonstra ca Biserica nu este separata de popor, ci poporul este Biserica, de aceea Protopopiatul Alba Iulia si Arhiepiscopia Alba Iuliei, alaturi de ASCOR, nu pot sta deoparte, ci au un mesaj de transmis. Suntem alaturi de voi fratilor si va purtam in rugaciuni! Dumnezeu sa ne ajute la toti! IN COLECTIV, PENTRU „COLECTIV”!, mai precizează Teofil Mihail Slevaş, vicepreşedinte ASCOR – Filiala Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. lunetistul

    marți, 03.11.2015 at 18:28

    S-o trezit biserica si cu IPSUL? Trebuie sa dea el voie ca da fim solidari? Biserica sa taca sa nu dea lectii de solidaritate. Cand oameni erau solifari in strada,prea barbosii timp de trei zile nu si.au scos fundul intre oameni,in special in Bucuresti. Iar atitudinea prea inganfatului ala de imbrobodit in alb de azi,a fost fireasca? Ar trebui sa punem biserica in post,fara bani,fara donatii si fara pomeni. Sa.i facem sa coboare cu picioarele pe pamant si intre enoriasi, ca de la atatea bogatii s.au prostit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax