Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

MARȚI: Ședință la Consiliul Județean Alba. Regulament transport rutier persoane, trasee turistice și modernizări de drumuri


Publicat

prefectura

Consilierii județeni din Alba sunt convocați marți, 19 noiembrie, în ședință ordinară, cu 16 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, Regulamentul privind modul de efectuare a transportului rutier contra cost de persoane prin servicii regulate la nivel judeţean, omologarea traseelor turistice, Planul de restructurare al Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități Galda de Jos, modernizarea DJ 142L: Ciumbrud – Sâncrai – Rădești – Leorinț – Meșcreac – Pețelca – Căpud – Zărieș – Gara Podu Mureș (DN 14B), documentația pentru pod pe DJ 141C peste Valea Cenade.

Proiectul ordinii de zi:

1. Aprobarea Procesului verbal încheiat cu ocazia ședinței „ordinară” a Consiliului Județean Alba din data de 24 octombrie 2019.

2. Proiect de hotărâre nr. 189/30 septembrie 2019 cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de efectuare a transportului rutier contra cost de persoane prin servicii regulate la nivel judeţean, în judeţul Alba.

3. Proiect de hotărâre nr. 216/4 noiembrie 2019 privind aprobarea modificării și completării  poziției nr. crt. 114 din Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Județului Alba.

4. Proiect de hotărâre nr. 217/4 noiembrie 2019 cu privire la aprobarea propunerii de omologare a traseelor turistice montane din judeţul Alba (85 de trasee turistice).

5. Proiect de hotărâre nr. 218/4 noiembrie 2019 privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019 al  Societății „Drumuri și Poduri Locale Alba” SA.

6. Proiect de hotărâre nr. 219/4 noiembrie 2019 privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019 al Societății „Parcul Industrial Cugir” SA.

7. Proiect de hotărâre nr. 221/8 noiembrie 2019 privind stabilirea preţurilor medii la principalele produse agricole pe baza cărora se calculează veniturile din arendă în anul 2020, în judeţul Alba.

8. Proiect de hotărâre nr. 222/8 noiembrie 2019 privind aprobarea modificării Organigramei şi a Statului de funcţii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

9. Proiect de hotărâre nr. 223/8 noiembrie 2019 cu privire la aprobarea Planului de restructurare al Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități Galda de Jos, cu sediul în comuna Galda de Jos, nr. 376, județul Alba.

10. Proiect de hotărâre nr. 224/12 noiembrie 2019 privind acceptarea donației bunului imobil înscris în CF nr. 72174 Blaj și declararea acestuia ca bun imobil aparținând domeniul public al Județului Alba.

11. Proiect de hotărâre nr. 225/12 noiembrie 2019 cu privire la însuşirea Documentaţiilor cadastrale privind actualizare date imobile, având categoria de folosinţă drum, asupra unor imobile – poduri, în vederea înscrierii construcţiilor în cartea funciară acestea fiind situate pe DJ 107I, pe raza administrativ teritorială a localităţilor Aiud, Ponor, Mogoş, Bucium, ca bunuri aparţinând domeniului public al Judeţului Alba.

12. Proiect de hotărâre nr. 226/12 noiembrie 2019 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza Documentație de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul „Modernizare drum județean DJ 142L: Ciumbrud – Sâncrai – Rădești – Leorinț – Meșcreac – Pețelca – Căpud – Zărieș – Gara Podu Mureș (DN 14B)” și a indicatorilor tehnico-economici corespunzători tronsonului cuprins între km 16+850 – 21+222,24.

13. Proiect de hotărâre nr. 227/12 noiembrie 2019 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza Studiu de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Pod pe DJ 141C peste Valea Cenade km 2 + 600, județul Alba”.

14. Proiect de hotărâre nr. 228/12 noiembrie 2019 privind aprobarea modificării Statului de funcţii ale Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia.

15. Proiect de hotărâre nr. 193/14 octombrie 2019 privind preluarea cotei de 1/2 părți asupra unui bun imobil – teren situat administrativ în municipiul Aiud, din domeniul public al Municipiului Aiud și din administrarea Consiliului local al municipiului Aiud, în domeniul public al Județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba.

16. Proiect de hotărâre nr. 202/16 octombrie 2019 privind aprobarea Acordului de asociere încheiat între UAT – Municipiul Aiud prin Consiliul local al municipiului Aiud şi UAT – Județul Alba prin Consiliul Judeţean Alba pentru realizarea în comun a Studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții: „Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud”.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Furtunile uscate, fenomenul cu care România va trebui să se obișnuiască. Explicația unui specialist în fenomene meteo extreme

Publicat

2021 pare deja a fi un an al fenomenelor extreme. Sunt emise avertizări nowcasting de furtuni, în condițiile în care România se confruntă cu cel mai lung val de căldură din acest an.

Din cauza temperaturilor ridicate, un fenomen cu care ne vom confrunta tot mai des este furtuna uscată, spune Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme, citat de Digi24.

Începutul acestei luni nu va face excepție. Vremea în luna august va fi de asemenea una a extremelor.

„Am crescut temperatura medie globală cu un grad, practic deplasăm această distribuție de temperatură cu care eram obișnuiți către valorile mai mari.

Valurile de căldură sunt mai probabile, datorită schimbărilor climatice, și mai intense. Și exact la asta asistăm acum, la un val de căldură.

Vom vedea în următoarele luni dacă e asociat direct schimbărilor climatice”, a spus la Digi24 Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme.

„Furtunile uscate e posibil să apară din ce în ce mai mult în viitor, pentru că vom avea valuri de căldură.

Înseamnă un nor, cum observăm în timpul verii, din care plouă dar precipitațiile nu ajung la suprafață, pentru că e foarte cald și se evaporă.

Problema cea mai mare cu aceste furtuni uscate este că ele produc descărcări electrice și, dacă suntem într-o regiune aridă poate duce la incendii de pădure”, a spus el.

Știrea completă pe Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de caniculă în Alba și jumătate din țară. Val de căldură peste România

Publicat

Val de căldură peste jumătate din țară. Meeteorologii au emis o avertizare de Cod Portocaliu de căldură valabil în toată partea de sud și est a României, valabil și în județul Alba. 

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat
Interval de valabilitate: 1 august

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Patriarhia Română oferă 30.000 de lei pentru familiile afectate de inundațiile din Munții Apuseni

Publicat

Patriarhia Română oferă 30.000 de lei pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile din Munții Apuseni, produse la jumătatea lunii iulie.

Suma este destinată achiziţionării unor materiale de construcţii în vederea remedierii pagubelor cauzate de inundaţiile din luna iulie, potrivit agenției de presă a Patriarhiei.

Cele 793 de familii provin din următoarele localităţi: Sohodol, Cărpiniş, Ocoliş, Bistra şi Câmpeni.

După inundaţii, arhiepiscopul Irineu a vizitat localităţile afectate de revărsarea apelor, fiind ulterior iniţiată o colectă la nivelul celor cinci protopopiate din Eparhia Alba Iuliei.

Citește și: Sute de persoane au fost evacuate din zonele afectate de inundații din Apuseni. Peste 70 dintre acestea sunt copii

Credincioșii care doresc să sprijine financiar familiile afectate de inundații pot face donaţii în contul Protopopiatului Ortodox Român Câmpeni (adresa: str. Horea, nr. 21, Câmpeni, jud. Alba, cont: RO12 RNCB 0008 0211 8319 0001, CUI: 4331180, contact: 0743 134 758).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1 august: ANM anunță temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Avertizare COD PORTOCALIU de CANICULĂ pentru jumătate din țară

Publicat

ANM a emis o avertizare COD PORTOCALIU de caniculă pentru data de 1 august 2021 în mai multe județe din România.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), pe parcursul zilei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Avertizare COD PORTOCALIU 1 august 2021

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat

Interval de valabilitate: 1 august

Zonele vizate: județele Alba, Arad, Bihor,Hunedoara, Timiș, Caras Severin,  Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt , Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Călărași Buzău, Vrancea,  Brăila, Galați și București

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Vezi și Directorul ANM anunță cum va fi începutul lunii august: Zile caniculare, nopți tropicale și instabilitate atmosferică accentuată

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate