Connect with us
Publicitate

Uncategorized

MARŢI şi MIERCURI: Conferință de final în proiectul STATUS la Alba Iulia. Întâlnire cu specialişti în dezvoltare urbană din Grecia, Olanda şi Italia

Publicat

cetatea alba carolina În perioada 28-29 octombrie, la Alba Iulia va avea loc conferința finală a proiectului STATUS, prin intermediul căruia Alba Iulia și Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba au beneficiat de conturarea strategiei de dezvoltare pentru următoarea alocare financiară europeană 2014-2020. Strategia reprezintă un instrument de lucru asumat la nivelul Consiliului local, stabilit cu implicarea experţilor locali în cadrul grupurilor de lucru care s-au întâlnit la Alba Iulia.

La nivelul județului Alba, partenerul proiectului STATUS este AIDA. Seminariile desfășurate la Alba Iulia au facilitat întâlniri între reprezentanți ai comunităților AIDA din diverse domenii de activitate și experți urbaniști din Italia, Olanda și România. Experții locali au furnizat specialiștilor cooptați în cadrul proiectului STATUS date relevante pentru redactarea unui document cât mai complet și care să întrunească realitățile și imperativele de dezvoltare actuale, transmit reprezentanţii administraţiei locale.

“Ceea ce s-a întâmplat în cadrul acestor întâlniri dintre experți și oamenii care iubesc acest oraș și trăiesc pentru el, fie că sunt oameni de afaceri, funcționari, reprezentanți ai unor ONG-uri, universitari sau pur și simplu albaiulieni demonstrează că măreția unor proiecte precum Cetatea pleacă de la oameni cu sflet mare. Ne-am ales cu o agendă deosebită, cu un instrument de lucru pe care-l vom armoniza cu toate planurile noastre inclusiv PUG-ul orașului. Dar, poate cel mai important, am înțeles că albaiulienii vor mai mult și conștientizează potențialul acestui oraș. Trebuie să avem ambiții, să le contextualizăm și să ne dezvoltăm în raport cu realitățile și ceea ce ne înconjoară. Le mulțumesc și expertilor care au lucrat la strategie și, mai cu seamă, celor din Alba Iulia care și-au adus contribuția”, a spus primarul Mircea Hava.

La conferința de la Alba Iulia vor fi prezenți oficialii tuturor partenerilor STATUS, având ca leader municipalitatea din Kavala, Grecia, reprezentată de doamna Io Chatzivaryti, coordonator proiect. În cadrul sesiunilor de lucru tehnice si de coținut ce vor avea loc la Alba Iulia vor mai fi prezenți: Johannes Gabriel – manager proiect în cadrul SEE, Zsuzsanna Balogh – manager financiar, experți, strategi și urbaniști de notorietate internațională precum Pietro Elisei, Derek Martin, Jaap Modder, Giovanni Ginocchini, Barbara Music și Bostjan Cotic.

În cadrul conferinței se va analiza modalitatea de implementare a strategiilor de dezvoltare urbană pentru toate cele 11 orașe europene partenere, mai exact liniile de dezvoltare pentru perioada următoare.

De asemenea, dezbaterile urmăresc sustenabilitatea celor patru centre urbane rezultate în cadrul proiectului, dar și activitatea concretă a celor 11 grupuri de acțiune urbană și operaționalizarea efectivă a agentelor de lucru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax