Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Tabăra de cultură şi civilizaţie „Acasă la noi”. Elevi din Republica Moldova, în vizită la Alba Iulia. Lansare de carte și spectacol folcloric, pe esplanada Sălii Unirii

Publicat

copii biblioteca În acest an Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este gazdă pentru o zi a Taberei „Acasă la noi” la care iau parte elevi din Strășeni – Republica Moldova.  Marți, 1 august, este ziua în care elevii din localitatea Strășeni, Republica Moldova vor fi oaspeți ai Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Cu acest prilej ei vor avea parte de un program diversificat și atractiv prin care să acumuleze cât mai multe cunoștințe referitoare la cultura și arta din județul Alba.

În prima parte a zilei, începând cu orele 9:30 va avea loc vizitarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și a expoziției de artă tradițională și carte de etnografie și folclor organizată de instituție cu acest prilej. În expoziție vor fi expuse câteva lucrări reprezentative de artă ale meșterilor populari din județul Alba și o donație de carte de etnografie făcută de prof. univ. dr. Ilie Moise, unul dintre cei mai importanți cercetători etnografi ai României contemporane. Tot în cursul dimineții de marți elevii din Strășeni vor vizita Muzeul Național al Unirii și alte obiective culturale și istorice din perimetrul Cetății Alba Carolina.

Începând cu orele 18:00 pe esplanada Sălii Unirii va avea loc lansarea cărții cu titlul „În umbra iubirii”, autoare Cazan Viorica și spectacolul folcloric susținut de Ansamblul „Siret” din Strășeni. Programul zilei se va finaliza cu un schimb de materiale de promovare între instituțiile implicate în organizarea și derularea acestui proiect și oaspeții din Republica Moldova.

Activitatea face parte din Programul 4. Animație culturală / 4.9 Lansări de carte și este dedicat evenimentelor culturale dezvoltate de bibliotecă prin derularea unor proiecte culturale care definesc biblioteca drept un centru multicultural. Proiectul 4.9 Lansări de carte este în acest caz în conexiune cu alte trei proiecte din programul de activități pe anul 2017 al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba, respectiv proiectele 1.3 BiblioVacanța, 7.5 Parteneriate și 4.12 Expoziții tematice.

Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Alba prin Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Organizatorul Taberei ,,Acasă la noi” este Despărțământul ASTRA „Vasile Moga” din Sebeș.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax