Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: Un centenar de viaţă, sărbătorit la Căminul pentru persoane vârstnice Alba Iulia. Gheorghe Gafton, veteran de război, premiat de Primărie, la 100 de ani

Publicat

100 de ani Gheorghe Gafton, beneficiar al Căminului pentru persoane vârstnice Alba Iulia, va fi premiat de către municipalitatea din Alba Iulia cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani. Evenimentul va avea loc marţi, începând cu ora 10.00.

Gheorghe Gafton s-a născut la data de 23 august 1916, în localitatea Smulţi, judeţul Galaţi.

A absolvit cursurile Şcolii Superioare de Agronomie Tecuci şi apoi a fost recrutat în armată.

A luptat în al doilea război mondial în perioada 1941-1945, ajungând până pe fronturile din Rusia şi Austria. A avut gradul de sergent şi a fost decorat pentru merite deosebite cu Ordinul “Serviciul credincios”.

In anul 1946 s-a întors de pe front, s-a căsătorit cu Gafton Virginia şi au avut împreună 3 copii. A profesat ca agronom cu studii superioare. În perioada 1968-1978 a fost şef serviciu la Compartimentul  păşuni şi fâneţe din cadrul Direcţiei Agricole Alba.

Din 13 ianuarie 2015 face parte din familia vârstnicilor îngrijiţi şi ocrotiţi în Căminul pentru persoane vârstnice Alba Iulia.

Gheorghe Gafton este pasionat de literatură şi poezie, având mai multe poezii publicate în diverse ziare şi reviste din ţară, mai transmit organizatorii.

În prezent activează în cadrul grupului literar-artistic „Optimiştii” al Căminului pentru persoane vârstnice Alba Iulia.

Veteranul va primi un cadou în valoare de o mie de lei de la administraţia locală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax