Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Ziua Jandarmeriei Române. Ceremonie militară și demonstraţii cu câini de serviciu, la Alba Iulia

Publicat

jandarmi

Jandarmii din Alba sărbătoresc în 3 aprilie, alături de colegi din țară, 168 de ani de la înființarea instituției. Cu această ocazie, în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia va avea loc, începând cu ora 11.00, o ceremonie militară, urmată de prezentarea tehnicii de luptă, de intervenție și auto specifică detașamentului mobil și a unor exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu.

În fiecare an, în 3 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Române, una dintre instituţiile profesioniste şi credibile de apărare a statului de drept, care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice pe întreg teritoriul României.

Cu prilejul aniversării a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, marți, 3 aprilie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu”Alba se vor desfăşura, o serie de manifestări dedicate acestei zile.

Începând cu ora 11.00, în Piaţa Cetății din Alba Iulia, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba va organiza o Ceremonie Militară cu ocazia avansărilor în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad.

Persoanele prezente la acest eveniment vor putea vedea tehnica de luptă, de intervenţie şi auto specifică detaşamentului mobil şi jandarmeriei montane, personalul specializat stând la dispoziţie pentru a răspunde la întrebări şi pentru a oferi explicaţii în legătură cu cele expuse.

Cadrele serviciului resurse umane vor oferi detalii referitoare la oferta educaţională a Jandarmeriei Române, respectiv condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru a fi admişi în instituţiile de învăţământ.

Toate aceste activităţi vor culmina cu prezentarea de către jandarmii albaiulieni a unor exerciţii demonstrative specifice detaşamentului mobil de intervenţie cum ar fi modul de acţiune al jandarmilor în diferite situaţii tactice precum și exerciţii de disciplinare şi de intervenţie prezentate de jandarmii-conductori şi câinii de serviciu.

Ca în fiecare an, adresăm invitaţia tuturor cetăţenilor să participe într-un număr cât mai mare la aceaste activitatăți şi apreciem că este un bun prilej pentru a cunoaşte domeniul de activitate al jandarmilor, de a se convinge de deschiderea Jandarmeriei Alba faţă de societatea civilă şi de a-şi consolida încrederea în această instituţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax