Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: Ziua Mondială a Apei. Acţiuni de igienizare pe malurile râurilor din judeţul Alba şi educative pentru elevi

Publicat

sursa apa izvor Marți, 22 martie, va fi sărbătorită Ziua Mondială a Apei, care în acest an are ca temă „Apa şi Activităţile Umane“. Cu această ocazie, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba au pregătit o serie de activități educative și de igienizare.

Ziua de 22 martie a fost desemnată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite ca „Ziua Mondială a Apei”, fiind celebrată pentru prima dată în anul 1993.

În fiecare an, Organizaţia Naţiunilor Unite aduce în atenţie câte o temă de relevanţă mondială pentru a marca sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei. Anul 2016 abordează o temă de interes global „Apa şi Activităţile Umane“, având în vedere că ambele sectoare sunt interdependente şi într-o strânsă conexiune, potrivit reprezentanţilor SGA Alba.

Tema promovată anul acesta evidenţiază legătura dintre apă şi profesii astfel încât, împreună, factori de decizie, gospodari de apă, utilizatori de apă şi alţi factori interesaţi să contribuie la dezvoltarea de politici care să asigure o reală protecţie a resurselor de apă. Statisticile la nivel mondial arată că 768 milioane de oameni nu au acces la surse de apă şi 2,5 miliarde de oameni nu au acces la sisteme de canalizare. Concluzia este mai mult decât evidentă: apa are un impact esenţial şi semnificativ în asigurarea calităţii vieţii.

„Administraţia Bazinală de Apă Mureş depune eforturi considerabile în domeniul managementului resurselor de apă, în strânsă legătură cu prevederile legislative europene. În acest context, elaborarea Planului de Management şi a Planului de Amenajare, precum şi a Planului de Management al Riscului la Inundaţii reprezintă documente strategice de importanţă bazinală, succesul implementării acestora la nivelul bazinului hidrografic Mureş depinde foarte mult de comunicarea şi conlucrarea între factorii de decizie la nivelul tuturor sectoarelor economice şi sociale. Având în vedere toate aceste aspecte devine evidentă necesitatea identificării unor strategii comune cu implicare a tuturor activităţilor umane, atât pentru valorificarea potenţialului dezvoltării, a resuselor umane, cât şi pentru asigurarea atingerii şi menţinerii obiectivelor de mediu ale corpurilor de apă.

Acest eveniment reprezintă o bună ocazie pentru cooperarea între specialişti, în vederea identificării domeniilor comune de acţiune şi pentru a discuta provocările în vederea asigurării unei dezvoltării durabile, ţinând cont şi de dezvoltarea resurselor umane”, au transmis reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Mureș.

Programul activităților Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba, dedicate Zilei Mondiale a Apei 2016:

Acțiuni educative, concurs pe toate unitățile preșcolare din municipiul Alba Iulia; finala se va desfășura la Grădinița nr. 10 din Alba Iulia, în data de 23 martie, ora 10.00. Vor participa 100 de copii.

Acțiuni educative la Școala cu clasele I-VIII din Arieșeni, în data de 21 martie. Participanți: 40 elevi.

Acţiune de igienizare pe malul drept al râului Arieș în Turda, strada Constructorilor, formația de lucru Turda în colaborare cu Școala Generală “Avram Iancu” din Turda, în data de 23 martie. Participanți: 50 elevi.

Acțiune de igienizare pe malurile râului Ampoi intravilan Alba Iulia zona pod rutier și pod CF –formația de lucru Alba în colaborare cu Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, studenții departamentului de Inginerie a Mediului, în data de 22 martie. Participanți: 40 studenți.

Acțiune de igienizare pe râul Arieș intravilan Baia de Arieș –formația de lucru Baia de Arieș, în data de 21 martie

Acțiune de igienizare pe malurile râurilor Abrud și Arieș zona confluentă râu Abrud cu râu Arieș și amonte pe râul Arieș până la barajul Mihoești –formația de lucru Câmpeni, în perioada 21 – 23 martie

Acțiune de igienizare în zona barajului Mihoești –formația de lucru baraj Mihoiești , în perioada 21 – 23 martie

Acţiune de igienizare pe valea Răchita în zona intravilan Răchita – formația de lucru Sebeș în colaborare cu Primăria Săsciori, în data de 23 martie

Acțiune de igienizare pe malul râului Aiudul de Sus intravilan și extravilan com. Livezile –formația de lucru Aiud, în data de 21 martie

Acțiuni de igienizare pe malul râului Cugir în intravilan Cugir, zona Uzina Mecanică, confluența cu râul Mic – formația de lucru Vințu, în data de 21 martie

Acţiune de igienizare pe malul stâng al râului Târnava Mare, zona intravilan Blaj, între cartierul Izvoarele și Tiur, până la confluența cu râul Tarnava Mică – formația de lucru Blaj, în data de 21 martie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax