Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Martie, luna femeii sănătoase”: Albaiuliencele îşi pot face analize gratuite la Spitalul Judeţean Alba

Publicat

Este mai bine să previi, decât să vindeci. Asta ar trebui să înţelegem fiecare dintre noi, iar campania desfăşurată în acest an în Alba Iulia are rolul de a ne determina să înţelegem acest  lucru. În martie, „luna femeii sănătoase”, respectiv în perioada 19-30 martie 2012, albaiuliencele vor avea posibilitatea să îşi facă analize gratuite la Spitalul Judeţean Alba, pentru diagnosticarea timpurie a diverselor maladii.

Este vorba despre testări „Babes Papanicolau”, EKG, măsurarea tensiunii arteriale, dar şi pre-screening de osteoporoză. Toate aceste testări se vor realiza gratuit la sediul policlinicii de pe strada Muşeţelului din Alba Iulia, iar specialiştii îşi propun ca, zilnic, să investigheze maxim 600 de persoane. Pentru programări sunt puse la dispoziţie numărul de telefon 0736.768.764 şi email-ul evenimentealba@houston.ro. Mai multe detalii despre această campanie vor fi oferite la evenimentul de lansare ce va avea loc sâmbătă, între 9.30 şi 14.00, la Alba Mall, în Sala de Bal.

Evenimentul „Martie, luna femeii sănătoase” este prima acţiune organizată în cadrul campaniei de informare Alba Iulia-Capitala Sănătăţii în 2012. Iniţiativa în premieră în România aparţine Primăriei Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi beneficiază de un buget total de aproximativ 250.000 lei, de la Primărie, din care 10.000 de lei sunt destinaţi acţiunilor din această lună.

Potrivit datelor furnizate de managerul Spitalului Judeţean Alba, Nicoleta Coşarcă, statisticile arată, că doar în 2011, 73% din populaţia ţării a renunţat să se mai prezinte la medic, din motive financiare. Situaţia este îngrijorătoare, iar campania derulată în Alba Iulia are ca scop creşterea gradului de conştientizare în rândul cetăţenilor supra importanţei prevenirii îmbolnăvirii şi aplicarea unui tratament timpuriu.

În anul 2012, Primăria Alba Iulia derulează un program de informare  medicală în rândul populaţiei din oraş, iar, în acest sens, în fiecare lună vor fi desfăşurate acţiuni:

Martie – afecţiuni specifice femeii

Aprilie – Ziua Mondială a Sănătăţii – afecţiuni respiratorii şi sănătate mintală – autism

Mai – afecţiuni oftalmologice şi luptă împotriva obezităţii

Iunie – afecţiuni de ordin dermatologic şi prevenţia acestora, testări gratuite

Iulie – afecţiuni hepatice

Septembrie – afecţiuni ale inimii

Octombrie – afecţiuni reumatismale

Noiembrie – informare asupra antibioticelor

Decembrie – concurs de idei: „Ce ai face pentru sănătatea oraşului tău?”

Reamintim că sâmbătă, la Alba Mall, vor fi prezenţi specialişti în sănătate, prevenţie şi nutriţie, precum şi lectori din cadrul Spitalului Judeţean Alba, care vor sta la dispoziţia femeilor, cu sfaturi pe teme de actualitate. Printre invitaţi se află şi renumita nutriţionistă Mihaela Bilic, dar şi consilierul ministrului Sănătăţii, dr. Molnar B. Geza.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ana

    joi, 15.03.2012 at 20:18

    felicitari organizatorilor faceti un bun necesar multumim

  2. alice

    luni, 18.03.2013 at 15:38

    Nesimtitilor, ati pus nr de tel nevalabile…Ca la noi la nimeni(INCLUSUIV „ziaristi)!

    • moderatorul de serviciu

      luni, 18.03.2013 at 15:44

      @alice, vezi ca ai citit un articol din 2012. normal ca nr nu mai este valabil. s-a terminat programul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax