Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mărturia cutremurătoare a fiicei unui vârstnic din Alba Iulia, înșelat prin metoda ”Accidentul”

Publicat

telefon

Fiica unui bărbat, în vârstă de 78 de ani, din Alba Iulia, păgubit de 25.000 de lei, prin metoda ”Accidentul”, a acceptat să povestească pentru Alba24 prin ce a trecut familia ei. Cu toate că era avizat cu privire la această metodă, omul le-a dat infractorilor toate economiile sale de o viață, adunate împreună cu soția sa pe vremea când aceasta încă trăia. Dincolo de bani, șocul psihologic prin care a trecut bărbatul a fost unul extrem de puternic, revenindu-și abia după câteva zile. ”Cu lacrimi în ochi, a spus că ar fi dat tot numai să știe că suntem bine”.  

Sâmbătă, 5 noiembrie, sună telefonul fix al bărbatului de 78 de ani. De la celălalt capăt al firului, o voce stinsă îi cere ajutorul: ”Tată, trebuie să mă ajuți! Am avut un accident!” Derutat și speriat, omul îi spune pe nume crezând că este chiar fiul său. Apoi o altă persoană se dă drept nora zicând că ”trebuie să ne ajutați trimițând bani prin cineva delegat de avocatul nostru”.

”Imediat îl pune în legătură cu noi, și deși își dă seama că nu e vocea noastră, șocul emoțional îl face să creadă că suntem noi. Așa de speriat era. Au vorbit cu el patru persoane, ceea ce pe mine mă duce la ideea că au fost voci din închisoare. Apoi cel care pretindea a fi avocat îi spune că trebuie să îi dea banii unei persoane de contact, și îl întreabă câți bani poate să trimită. Chiar negociază: dă-ne 10.000, 15.000, 25.000! Avem nevoie de acei bani pentru a despăgubi o persoană pe care a lovit-o fiul pe trecerea de pietoni” ne povestește fiica acestuia.

În cele din urmă, infractorii îl pun să ”scrie o declarație cu subsemnatul, am donat banii aceștia pentru  a ajuta o persoană accidentată”, și chiar îl pun să scrie un monetar cu fiecare ban pe care îl dă, câte bancnote din fiecare… în total 25.000 de lei.

Șocat, omul scrie declarația, apoi escrocii de pe fir îi spun să nu închidă telefonul până nu se întoarce de jos și le confirmă că a dat banii.

”Așa face tata și repede fuge jos unde vine un băiat tânăr și ia banii legați cu elastic, puși într-o pungă, după indicațiile avocatului. Îi bagă în sân și pleacă. Revenit acasă, tata constată că la telefon nu mai este nimeni și atunci, cu telefonul liber în sfârșit, începe să ne sune pe rând; îl sunăm înapoi și ne zice că a dat banii. Atunci repede am fugit acasă, anunțând poliția în drum spre el” adaugă fiica vârstnicului.

Abia când și-a văzut copiii lângă el, bătrânul a înțeles că totul a fost de fapt o înșelătorie. ”A realizat ce a făcut, a început să tremure și cu lacrimi în ochi a spus că ar fi dat tot numai să știe că suntem bine. Trei zile a fost în stare de șoc, tremurul dispărând abia a patra zi. Deși știa de această escrocherie, frica de a nu păți noi ceva l-a condus la această faptă” mai spune femeia.

Bărbatul de 78 de ani spune că nu se recunoaște în acele momente, după o viață întreagă în care a lucrat cu oameni și a avut funcții de răspundere. Sentimentele și escrocheria foarte bine pusă la punct l-au indus în eroare și acum le spune tuturor celor pe care îi cunoaște să aibă mare grijă. Totodată speră ca cei vinovați să plătească. Oamenii legii au reușit să îl prindă pe tânărul căruia i-a dat banii și a fost la Poliție pentru a-l recunoaște. ”Mulțumim lui Dumnezeu că nu a pățit altceva, fiind cardiac” a adăugat fiica acestuia.

Familia omului care a trecut prin clipe groaznice, le transmite celor mai tineri să își prevină părinții cu privire la această metodă de escrocherie. Indiferent dacă au sau nu bani în casă, efectul psihologic la auzul veștii că un membru al familiei a făcut accident, poate fi devastator dacă vine pe nepregătite.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax