Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Mărturia unei femei din Alba, stabilită într-un sat din Italia: ”Situația e gravă, aici nimeni nu cântă la balcoane”

Publicat

calendar virus

”Situația e gravă, aici nimeni nu cântă la balcoane, nimeni nu aplaudă, este o liniște spectrală pe stradă. Liniștea este întreruptă de sirenele ambulanțelor, ale poliției și de clopotele bisericii”, povestește Mariana, o femeie din Alba stabilită de ani buni în localitatea Mozzanica, provincia Bergamo din Italia.

Pe un calendar trimis din România, femeia și-a notat o dată, ziua în care a mers într-un loc unde riscul să fie infectată era foarte mare. De atunci a urmărit dacă are simptome de coronavirus, din fericire nu a avut.

Aflată în autoizolare de mai bine de două săptămâni, Mariana a acceptat să povestească pentru Alba24 cum afectează coronavirusul chiar și un sat cu aproximativ 4.500 de locuitori.

”Nu e glumă, situația este gravă”

Prima dată, vestea despre coronavirus și primele cazuri din Italia a venit la sfârșitul lunii februarie. Atunci nu era panica foarte mare, deși au înțeles că trebuie să își ia unele măsuri de siguranță când sunt în public, povestește femeia din Alba.

Străzi pustii în Mozzanica

Însă situația s-a schimbat foarte rapid: în doar câteva zile, în martie, problema a luat o altă întorsătură. Rând pe rând, odată cu apariția sutelor de infectări și a primelor decese, oamenii din Italia au înțeles gravitatea situației.

”Inițial au fost trei cazuri de infectare, acum nu mai știm câte sunt”

Chiar și micul sat de lângă Bergamo a fost afectat de coronavirus. Trei persoane au fost infectate, iar de atunci oamenii au luat măsuri radicale. Înainte ca mai autoritățile să impună o serie de reguli, mai multe afaceri din Mozzanica și-au sistat activitatea.

Printre ele, și locul de muncă al Marianei. De atunci, femeia stă în casă, doar soțul mai merge la lucru.

”Ne rugăm să se închidă și locul lui de muncă, să stăm amândoi acasă”

”Nu credeam că o să ne dorim vreodată să stăm izolați în casă, dar uite că am ajuns și la așa ceva”, spune femeia. Soțul ei încă merge la muncă și asta înseamnă un stres enorm. În fiecare zi își iau temperatura și stau cu stresul că poate bărbatul a luat virusul.

Acesta are un permis special, iar, dacă este oprit pe stradă de autorități, trebuie să îl prezinte. Dacă ești pe străzi și nu ai un motiv bine întemeiat, ești amendat pe loc spune femeia.

Informațiile sunt foarte puține, în afară de cele trei cazuri de la începutul epidemiei din Italia, oamenii nu mai știu nimic. Doar că, în ultima săptămână, au fost opt înmormântări, dar din ce cauză au murit cele opt persoane nu se știe.

”Nu suntem singurii români din comunitate”

În Mozzanica sunt în jur de 200 de români, care au ales să nu vină în țară, chiar dacă mulți dintre ei au rămas fără un loc de muncă. Stau în izolare și se încurajează unii pe alții, dar situația este una gravă mai spune Mariana.

”Stați în case e pentru binele vostru”

Situația din Italia este foarte gravă, iar românii trebuie să ia foarte în serios problema virusului, mai spune femeia.

”Le transmit celor din țară să respecte măsurile impuse de guvern.

SĂ STEA ÎN CASĂ, să nu iasă din locuințe pentru nimicuri, doar dacă au ceva urgent de rezolvat și atunci protejați să părăsească locuința, în rest orice ieșire poate înseamna un risc”, a fost mesajul femeii din Italia pentru cei din țară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax