Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mărturii ale locuitorilor din Alba după noul cutremur. S-a simțit mai puternic decât cel de luni. Distanță mică față de epicentru

Publicat

cutremur

Cutremurul de marți cu o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter s-a simțit mai tare decât cel de luni, în Alba Iulia și în județul Alba. 

O explicație ar fi că potrivit INFP, cutremurul de marți s-a produs la 2 kilometri NV de comuna Lelești, județul Gorj. Municipiul Alba Iulia se află la o distanță de aproximativ 110 km față de epicentru.

La scurt timp au avut loc și două replici de 3,4 și 3,5  magnitudine.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: Nou cutremur resimțit la Alba Iulia, de 5,7 grade pe scara Richter. ”S-a simțit mai tare decât ieri”

În linii mari, cititorii alba24.ro au transmis că au simțit cutremurul mult mai tare decât cel de luni. Aceștia au lăsat sute de comentarii pe pagina de Facebook, unde și-au povestit experiența.

”Am simțit și noi la Bărăbanț puțin mai mult cu 2,3 secunde ! Doamne ferește de mai rău!”, a scris un bărbat.

”În Ocna Mureș a fost mai puternic că cel de ieri!”, a transmis o femeie

”Blandiana foarte tare s a simiți decât ieri …doamne ferește”, a scris o altă cititoare alba24.ro.

Și la Rimetea, Blaj, Galtiu, Aiud, Vidra, Coșlariu, Câmpeni, oamenii spun că au simțit mult mai tare cutremurul decât cel de luni.

”Asta l-am simtit și eu și ieri nu l-am simtit.. Aiud 15:16”, a transmis un alt cititor.

”S-a mișcat biroul cu mine, eram la serviciu. S-a simțit mai tare decât ieri” a transmis un cititor Alba24.

S-a simțit destul de tare azi. S-au cam zgalțit pereții, mobilierul, iar o sticla de parfum juca tare….a durat câteva secunde bune”, a scris altcineva.

În ziua de 14.02.2023, 15:16:53 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 40 km.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brasov.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. gelu stoian

    marți, 14.02.2023 at 17:05

    Locuiesc pe str. Energiei nr. 5 ( vis-a-vis de biserica ), etajul 4 > s-a miscat in directia nord -sud ( biserica-i spre est). Fara pagube , doar o vaza de flori a cazut jos de pe o biblioteca ( cca 2 metri ) si s-a ciobit . Sperietura a fost , insa , apoape ca cea din 4 martie 1977 – eram chiar in Bucuresti , intr-o delegatie . Bilete retur cumparate de la agentia de voiaj CFR ( un unchi > retur neutilzate ) . Trenurile nu circulau > per pedes , a doua zi ( soferii ” mitici ” ai autoturismele nu au oprit, niciunul , la ” ia-ma nene ” > aeroportul Baneasa > avion spre Sibiu >> autostop ( soseaua nationala la cca 20 metri ) camion > Alba Iulia – gara > din statia de autobuze > acasa ( Bdul. Transilvania , blocul ” turn ” ” Loto Prono ).

  2. gelu stoian

    marți, 14.02.2023 at 17:08

    P.s > @ Redactia Alba 24 : Felicitari ! F. Bine documentat (cca 110 Km Tg.Jiu – Alba iulia ) !!!!!

  3. dolfi

    marți, 14.02.2023 at 21:34

    in cetate, eram pe la Piata intr-un magazin. am primit alerta de cutremur pe telefon. De la goagăl. dupa maxim 10 secunde, a venit si cutremurul, a durat cateva secunde s-au miscat cateva chestii pe rafturi…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax