Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mărul discordiei în PNL Alba după eșecul lui Voicu Paul: Numărul de voturi obținut de PNL în Alba Iulia, la Consiliul Județean

Publicat

h

Rezultatele alegerilor locale de la Alba Iulia provoacă adevărate dezbateri și analize în interiorul PNL. Lovitura primită de liberalii lui Mircea Hava la Primăria Alba Iulia a început să provoace serioase dispute interne.

”Mărul discordiei” în PNL sunt rezultatele obținute la Alba Iulia pentru Consiliul Județean, iar reproșurile îl vizează în special pe președintele CJ, Ion Dumitrel care ”nu ar fi tras” să îi aducă numărul de voturi care să îl facă primar pe Voicu Paul, protejatul lui Mircea Hava.

Pană se vor ridica din drum, se vor scutura de praf și vor merge mai departe liderii organizației își vor arunca reciproc vorbe grele și reproșuri, mai pe față, dar mai ales pe la spate.

Cifrele care stârnesc supărarea sunt voturile acordate de albaiulieni pentru Consiliul Județean Alba care sunt net superioare celor acordate lui Paul Voicu. Astfel, Președintele Consiliului Județean Ion Dumitrel a obținut la Alba Iulia 10.233 de voturi, în timp ce Voicu Paul a obținut doar 7428 de voturi.

Peste 1500 de voturi diferență la Alba Iulia, între lista PNL de la CJ și Paul Voicu

Mai mult, pentru lista de consilierii județeni PNL care conținea nume sub notorietatea candidatului la Primăria Alba Iulia, s-au acordat 9138 de voturi din Alba Iulia, în timp ce Voicu Paul a reușit să obținut 7428 de voturi. Efectul ”locomotivei” s-a văzut și la Consiliul Local unde s-au obținut 7383 de voturi, cu 1755 de voturi mai putine decât cele obținute la Consiliul Județean pentru același număr de votanți din Alba Iulia.

Rezultatele arată ca o parte din votanții PNL au migrat spre fostul liberal Gabriel Pleșa. De altfel, înainte de alegeri mulți membri PNL și-au îndemnat rudele și prietenii să îl voteze pe Pleșa și nu pe colegul lor de partid Voicu Paul.

Circa 1700 de voturi din Alba Iulia care s-au dus către liberali la Consiliul Județean, și-au schimbat direcția la votul pentru Primar spre Gabriel Pleșa.

Conducerea PNL a simțit, se pare, că o parte din electoratul lor va migra spre candidatul USR PLUS în ziua votului. Astfel se explică și declarațiile din ultimele zile de campanie și chiar din ziua votului în care în care îl făceau trădător pe Pleșa și prin care încercau să arate cât de ”mizerabile” sunt actele de trădare.

N-au reușit însă să-și convingă membrii și simpatizanții că votul acordat fostului liberal Gabriel Pleșa este un act de trădare, iar Voicu Paul a pierdut peste 1700 de voturi.

Discordia din PNL este abia la început. Deja au apărut primele voci în partid care spun, mai mult pe la colțuri, că Mircea Hava ar trebui să facă un pas în spate pentru că și-a impus candidat care a pierdut orașul pe care l-au condus timp de 25 de ani.

De cealaltă parte, Dumitrel este acuzat mult mai deschis de cei din tabăra lui Hava că nu s-a implicat suficient, ca a folosit strategic ”efectul locomotivei” în campania lui Voicu Paul, pentru a-l aduce măcar la același nivel al voturilor obținute de lista de consilieri județeni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. gainar

    marți, 29.09.2020 at 19:12

    Pedeleul a condus de 26 de ani Alba, pedeleul fiind un partid de dreapta- care sustine marii afaceristi intr-un oras sarac sarac cu multi care isi sug de sub unghii de foame. Fenomenul contra naturii trebuia sa aiba un sfarsit si iata ca a venit. Suptinjinerul Hava de dreapta si praz Dumitrel ? Astia trebuiau sa fie saracii orasului nu in fruntea lui

  2. Stefan

    marți, 29.09.2020 at 19:16

    Pana la alegerile de acum am votat cu Hava, dar acum nu am votat cu candidatul lui din cateva motive
    1. Am si eu o mica afacere si daca la Sebes s-au gandit sa sustina micile afaceri sa sa nu mai plateasca taxe anul asta din cauza Pandemiei, dl Voicu nu s-a gandit si am platit la fel, nu stiu daca nu putin mai mult ca s-au actualizat niste preturi.
    2. Asfaltatul si vopsitul (marcarea rutiera) strazilor cu cateva zile inainte de vot, este o practica veche de pe vremea anilor ‘90, nu ne-a convins dl Voicu ca face, ca a facut sau ca va face mai mult.
    3. Nu suntem angajatii, copiii sau mostenirea nimanui, nici macar a unui primar care se credea puternic si de nestramutat-intr-un iras cu afaceri mici nu cu intreprinzatori mari si cu impact in economie.
    4. Campania in care Hava era piesa centrala si Voicu aarea in plan secund nu ne-a convins pe mine si familai ca Voicu are putere si face ceva barbateste.
    5. Acuzatia de tradare in ziua votului a faultat si mai mult campania si imaginea dl Hava-adica Voicu si daca am avut indoieli atunci ne-am convins. Mosierii si baronii totusi trebuie sa plateasca mult pt a primii servicii si a abuza de drepturi.

  3. pilu

    marți, 29.09.2020 at 21:46

    Pai voturile lipsa la care se refera frustratii, reprezinta voturi contra Hava.

  4. Rusinea

    miercuri, 30.09.2020 at 07:08

    Candidat slab, rezultat slab !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax