Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mărunțiș de la Guvern: Doar 15.000 de lei pentru manifestările organizate de 1 Decembrie la Alba Iulia, la 95 de ani de la Marea Unire

Publicat

1 decembrie

Pentru organizarea sărbătorii Zilei Naţionale la Alba Iulia, Guvernul a alocat doar 15.000 de lei din cei 150.000 de lei solicitaţi de prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, în contextul marcării a 95 de ani de la Marea Unire. Confirmarea fondurilor ce vor fi alocate din bugetul de stat pentru manifestările din Cealaltă Capitală vine abia cu două zile înaintea datei de 1 Decembrie şi în momentul în care programul a fost stabilit de autorităţile locale, iar o parte a evenimentelor a început deja.

Potrivit declaraţiilor prefectului de Alba, această sumă va fi folosită pentru achiziţionarea de coroane ce vor fi depuse în cadrul manifestărilor de 1 Decembrie şi pentru susţinerea financiară a evenimentelor deja incluse în programul făcut public de autorităţile locale.

Reamintim că pentru evenimentele de 1 Decembrie la Alba Iulia, Consiliului Local a alocat 200.000 lei, sumă dublă față de cea prevăzută inițial, iar consilierii județeni au făcut un amendament la rectificarea bugetară, prin care au stabilit că vor aloca 190.000 lei pentru manifestările de Ziua Națională a României.

În acest an, autorităţile locale au pregătit două zile pline de evenimente pentru toate gusturile pentru cei care vor sărbători Ziua Națională a României la Alba Iulia. Sub semnul celor trei culori ale drapelului național, în zona istorică a orașului vor avea loc spectacole, vizite turistice ghidate, concerte variate de muzică, dar și momente solemne.

În acest an, evenimentul poartă numele „Festival de România”. Vezi PROGRAMUL de 1 Decembrie la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. marius

    joi, 28.11.2013 at 13:39

    ce nenorociti… alocati bani la bucuresti, ca acolo a fost unirea, nu in ALBA IULIA

  2. bono

    joi, 28.11.2013 at 23:20

    Noua ne dau bani de bomboane in timp ce in „Miticia” se cheltuie sume importante pe parade militare … ce jegosi!
    DA pentru autonomie economica regionala!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax