Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Masă de aer cald din nordul Africii peste România. Cât de mult vor crește temperaturile și unde este posibil să plouă

Publicat

În următoarele zile, vremea se va încălzi neobișnuit de mult pentru mijloc de toamnă. Meteorologii anunță că țara noastră intră sub influența unui val de aer cald, ce provine din nordul Africii.

Sunt anunțate temperaturi maxime de 35 de grade, mai ales în sudul țării. În Alba, vor fi 32 de grade, sâmbătă.

”Vorbim de un avans de aer cald dinspre partea de sud a continentului, dinspre nordul Africii, motiv pentru care vremea o să devină călduroasă până spre finalul săptămânii, cam în toate regiunile.

Acest lucru presupune temperaturi de peste 30 de grade la orele amiezii.

Ba chiar mai mult, sâmbătă așteptăm să fie ziua cu cele mai ridicate valori termice diurne, în sensul că în jumătatea de sud a Munteniei, dar izolat și prin zona de câmpie a Olteniei sau a Banatului, ne așteptăm și la temperaturi caniculare, adică în jurul a 35 de grade Celsius, ceea ce înseamnă temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât normele climatologice”, a anunțat meteorologul Mihai Timu, de la Administrația Națională de Meteorologie, joi, la Antena 3.

Perioadă cu furtuni

Potrivit sursei citate, duminică se mai răcorește puțin, dar va fi tot mai cald decât de obicei. În noaptea de sâmbătă de duminică și în următorul interval sunt anunțate furtuni.

”Va predomina în general o vreme frumoasă, mai puțin în intervalul nopții de sâmbătă spre duminică, dar și după ziua de duminică, când ne așteptăm și la perioade cu instabilitate atmosferică, adică averse cu caracter torențial, chiar izolat descărcări electrice, intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, vor fi și condiții de grindină sau să se adune punctiform și cantități de apă mai însemnate.

Astfel de fenomene le așteptăm în acel interval, sâmbătă spre duminică și duminică, în special în regiunile intracarpatice”, a precizat Timu.

Secetă în sud și est

În sudul și estul României, continuă să fie secetă.

”Din păcate, veștile rămân destul de proaste pentru partea de sud și de est a României, pentru că aici vorbim în continuare de o secetă moderată, puternică și chiar extremă.

Și, din păcate, din datele de care spunem în acest moment, cel puțin în următoarele aproape două săptămâni, ploile vor lipsi din această parte a teritoriului”, a menționat sursa citată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax