Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Masă rotundă la Camera de Comerţ Alba Iulia: „Când profesia completează cu succes viaţa de familie”

Publicat

Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii și Protecţiei Sociale organizează masa rotundă “Flexisecuritatea – sau când profesia completează cu succes viața de familie”. Evenimentul este organizat cu sprijinul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Alba.

Masa rotundă, organizată în cadrul proiectului Răspunsul pieței muncii românești la criză: creșterea flexibilității și adaptabilității întreprinderilor și consolidarea securității lucrătorilor, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, va avea loc joi, 22  martie 2012, ora 10.00, la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Alba.

Alături de partenerii din proiect – Fondazione Giacomo Brodolini și companiile Creare Resurse Umane SRL și PM Concept Consulting SRL –  Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii și Protecţiei Sociale continuă seria de activități din cadrul proiectului, care are ca scop elaborarea unui studiu strategic cu obiectivul de a defini o strategie de răspuns coerentă din perspectiva pieței muncii, pentru a face față crizei și recesiunii economice, prin dezvoltarea flexibilității și adaptabilității atât în rândul angajaților, cât și al angajatorilor.

Masa rotundă își propune să aducă în atenția publicului aspecte privind principiul flexisecurității, să informeze și să conștientizeze actorii relevanți cu privire la importanța adaptabilității și flexibilității lucrătorilor, a politicilor și întreprinderilor de pe piața muncii din Regiunea Centru.

Participanții vor avea ocazia să cunoască exemple de bună practică din diferite țări europene. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi prezentat un set de instrumente, în vederea aplicării cu succes a conceptelor de conciliere a vieții profesionale cu viața de familie.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai sectorului privat, ai instituțiilor publice și ai asociațiilor patronale, specialiști în resurse umane și jurnaliști.

Agenda evenimentului:

10.00 – 10.30    Întâmpinarea participanților

10.30 –  10.40  Cuvânt de deschidere

Răzvan Cirică, expert fonduri europene, reprezentant al echipei de proiect

Corneliu Orzea, preşedinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Alba

Corneliu Engi, Director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba

10.40 – 11.15  Intervenții

Alessandro Pornaro,  Expert resurse umane, freelancer

Răzvan Cirică, expert fonduri europene, reprezentant al echipei de proiect

11.15 – 12.50 – Discuții

Întrebări

Cum percep companiile la nivelul Regiunii Centru principiul flexisecurității

Flexicuritatea – “înger păzitor“ pentru angajați sau plus de imagine pentru companie

Soluții privind folosirea  cu succes a  strategiilor de conciliere a vieții profesionale cu viața de familie, în cadrul companiilor din România

12.50 – 13.00 – Concluzii

Răzvan Cirică,  reprezentant al echipei proiectului, expert fonduri europene

13.00 – Prânz

Moderator: Adriana Crișan, expert proiecte europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax