Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Masă Rotundă la Filantropia Ortodoxă: Reintegrarea socială a deţinuţilor, dezbătută la Alba Iulia

Publicat

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană – C.R.E.D au organizat joi, 5 decembrie, o întâlnire de lucru în cadrul căreia a fost elaborată strategia de inserţie pentru deţinuţii care se liberează din penitenciar. Întâlnirea a fost organizată având în vedere dezvoltarea obiectivului specific 3 din Strategia Naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2012 – 2016, fiind o acţiune derulată în colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul activităţii ce vizează Elaborarea unei strategii de inserţie socială pentru deţinuţii care se liberează, din proiectul „Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de incluziune socială” – proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este derulat în parteneriat de C.R.E.D. împreună cu ARPEGE – Action Reparatrice prestation et guidance educative, Asociaţia KELSEN, Penitenciarul Galaţi, Penitenciarul Ploieşti, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Fundaţia de Îngrijiri Comunitare, Pour La Solidarite Belgia.

Acesta vizează creşterea şanselor de inserţie în comunitate şi pe piaţa muncii a 4000 de deţinuţi din regiunile Sud Muntenia, Bucureşti, Sud-Est, Centru, Nord-Vest. În cadrul proiectului sunt prevăzute cursuri de calificare CNFPA pentru deţinuţii din Penitenciarele Aiud şi Târgu Mureş. Aceştia vor fi informaţi cu privire la găsirea unui loc de muncă, minorii şi tinerii vor urma programul de conştientizare al efectelor delictelor asupra victimelor – Recto Verso, vor fi asistaţi în realizarea unui plan de reinserţie socială şi vor fi consiliaţi social şi psihologic în vederea pregătirii pentru liberare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax