Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Masca de protecție la orele de sport. Ministerul Sănătății respinge eliminarea acestei restricții

Publicat

Ministerul Sănătății menține obligația elevilor de a purta mască la orele de sport. Oficialii din minister susțin că „NU se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare”.

Reamintim că România este singura țară din UE care impune obligativitatea măștii la orele de educație fizică în toată țara și la toate clasele, indiferent dacă orele sunt afară sau în sală, iar Ministrul Educației a solicitat oficial Ministerului Sănătății, pe 1 martie 2021, să elimine această restricție.

Răspunsul Ministerului Sănătății la solicitarea Ministerului Educației este următorul, potrivit edupedu.ro:

„Concluzia simplă și finală este că NU se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare.

De asemenea, considerăm importantă sublinierea faptului că:

O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică;

În timpul efortului fizic transmiterea este accentuată;

Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale.

Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi – cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei / claselor dacă orele de educație fizică se organizează în comun.

Această măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul celorlalte activități școlare.”

Ministrul Educației a cerut să fie eliminată obligativitatea purtării măștilor de protecție de către elevi în timpul orelor de educație fizică desfășurate afară sau în sălile de sport, dar introducerea obligativității ca elevii să mențină o distanțare de 2 metri, evitarea sporturilor de echipă și menținerea măștilor la vestiare și către sau de la ora de educație fizică.

De asemenea, a mai solicitat ca orele din școlile speciale să se desfășoare față în față, cu prezența fizică a elevilor, indiferent de scenariu, mai puțin dacă localitatea intră în carantină.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax