Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Masca va fi OBLIGATORIE în tot județul Alba. Măsura, adoptată la nivel național. Ce alte județe sunt vizate

Publicat

Masca va fi obligatorie în tot județul Alba, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat măsura obligativității măștii obligatorii în toate spațiile publice deschise cu incidență 1,5 și în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5 infectări la 1.000 de locuitori. 

Măsura va fi adoptată în ședința de marți a Comitetului Județean penru Situații de Urgență Alba. În județ, incidența anunțată luni era de 4,46 de cazuri noi în ultimele două săptămâni, la mia de locuitori.

Hotărârea poate fi consultată AICI

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51. Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori”.

Situația de la Alba:

Cele mai multe cazuri sunt în mediul urban – 1.386 (incidența 6.08), față de rural – 302 cazuri (incidența 1.99).

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Alba Iulia – 7.12 (anterior 6.69), urmată de Sebeș – 6.96 (anterior 6.42), Cugir – 6.77 (anterior 5.96), apoi Blaj – 6.26 (anterior 5.73), Aiud cu 5.48 (anterior 5.67), Ocna Mureș – 5.33 (anterior 5.26), Abrud – 3.96 (anterior 3.58).

La nivel național, măsura se va aplica tuturor județelor cu incidența de peste 1,5 la mie.

Vorbim de majoritatea județelor din România (cele marcate cu roșu și cu galben, în grafic), cu excepția următoarelor (conform datelor de ieri): Arad, Brăila, Galați, Giurgiu, Gorj, Mehedinți, Olt, Tulcea și Vrancea. Multe dintre acestea sunt însă chiar la limită.

De asemenea, și în aceste județe masca devine obligatorie în orașele și comunele care depășesc 1,5 cazuri la mie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax