Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Masca va fi obligatorie pentru elevi și profesori și în noul an școlar. Anunțul ministrului Sănătății

Publicat

Elevii nu scapă de masca de protecție nici în noul an școlar. Ministrul Sănătății a anunțat că măsurile de protecție vor rămâne în vigoare.

Pandemia de coronavirus este departe de a lua sfârșit, astfel că inclusiv în noul an școlar, ca măsură preventivă, elevii și cadrele didactive vor fi nevoiți să poarte mască de protecție în unitățile de învățământ.

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat pentru Antena 3 că intenţia în momentul de faţă este că elevii să înveţe faţă în faţă, însă măsurile de protecţie vor rămâne în vigoare.

Ioana Mihăilă cere însă cadrelor didactice să se vaccineze cât mai repede.

„E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igienă mâinilor.

În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei, referitor la ce măsuri ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli”, a declarat Ioana Mihăilă într-un interviu pentru sursă citată.

„Acolo e foarte important de reţinut că aceste cadre didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele însele infecţia. Trebuie să conştientizăm însă, că 20-50% din aceste persoane ajung să se infecteze cu tulpină Delta.

Mesajul de transmis în acest moment cadrelor didactice este să vaccineze pentru protecţia în special a lor”, a mai spus ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    joi, 22.07.2021 at 20:56

    Eu o sa retrag copii de la școală. Oricum este o gluma școală în România. Bătăi de joc pentru copii noștri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax