Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Maşină de teren pentru Poliţia Locală din Alba Iulia, donată de RMGC. Va fi folosită pentru intervenţii şi patrulare pe teren accidentat

Publicat

nissan-terrano-II Primăria Alba Iulia a primit un autoturism de teren, donaţie, de la Roşia Montană Gold Corporation. Maşina va ajunge la Poliţia Locală, pentru a fi folosită la intervenţii pe teren accidentat. Proiectul în acest sens este supus votului consilierilor locali în şedinţa din 12 martie.

În contractul de donaţie se precizează că primăria a solicitat autoturismul, pentru a fi folosit „în scopul desfăşurării activităţilor specifice instituţiilor reprezentative ale municipiului: desfăşurarea în regim de patrulare auto, pe teren accidentat, de acţiuni şi misiuni ce decurg din respectarea legislaţiei în domeniile de activitate ale poliţiei locale, asigurarea mobilităţii patrulelor de intervenţie şi operativitatea în investigarea locului faptei, în scopul creşterii nivelului de siguranţă al cetăţeanului prin intensificarea măsurilor de prevenire, descoperire şi combatere a fenomenului contravenţional şi infracţional”.

În acelaşi contract se arată că „RMGC s-a angajat să respecte principiile mineritului responsabil, ceea ce presupune, pe lângă gestionarea corespunzătoare a aspectelor de mediu ale proiectului minier din zona Roşia Montană, o grijă deosebită daţă de implicaţiile proiectului asupra comunităţilor afectate, angajamentul RMGC dea contribui la dezvoltarea socială, culturală şi economică a comunităţilor din zona afectată de proiectul minier.

Pe baza consultărilor cu comunităţile din zona Munţilor Apuseni, RMGC a identificat ca o direcţie prioritară de implicare socială pentru această etapă din viaţa proiectului minier, respectiv: menţinerea şi îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază şi a infrastructurii dociale, culturale şi educaţionale, inclusiv a condiţiilor şi resurselor minimale necesare păstrării tradiţiilor şi obiceiurilor acestor comunităţi, aflate într-o stare critică”.

Autoturismul Nissan Terano II, înmatriculat în 2004, este evaluat la suma de 4000 de lei şi a fost donat cu titlu gratuit, pe baza unui contract între Primărie şi RMGC din decembrie 2014.

 

 

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Jhonny

    duminică, 08.03.2015 at 13:00

    Spuneții mai degrabă că e mita de la exploatorii.
    Si te mai intrebi pe urmă cum de e politia paritinasa cu unii si cuima cu alți.

  2. AdaM

    duminică, 08.03.2015 at 16:31

    :))) Ca sa poata basi si ei in scaune de Nissan, ca s-au saturat de alea de Logan! :))))
    interventii pe teren accidentat in Alba Iulia, misiuni, actiuni, cercetare la fata locului…. ma faceti sa rad… mai nou institutia asta inutila de politisti inchipuiti fac si pe salvamontii si pe criminalistii sau cum?!? ca ma depaseste….
    Gardienii astia nu intervin la apeluri 112 si nu au competente de ” investigare a locului faptei” :))))))))))))
    Si de v-ar dota cu Touareg-uri tot o institutie inutila, mancatoare de banii ai bugetului local, de nepregatiti profesional ramaneti =))))

  3. Bogdan Neagu

    duminică, 08.03.2015 at 22:35

    Sa inteleg ca Primaria din Alba Iulia isi pateaza numele si se asociaza cu RMGC in promovarea proiectului minier pentru o masina de 11 ani in valoare de 900 euro? Rusine Hava

  4. aurica aurel

    luni, 09.03.2015 at 09:06

    Sa va platiti impozitul pe ea ca sigur ii 2×valoarea masinii pe an.sa poata parca si ei pe bordura ca domnii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax