Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Maşină de teren răsturnată în Cheile Cibului. Cetăţean lituanian rănit în ACCIDENT OFF ROAD la limita judeţelor Alba şi Hunedoara

Publicat

Un cetăţean de origine lituaniană a fost rănit într-un accident petrecut marţi seara, în Cheile Cibului, la limita judeţelor Alba şi Hunedoara. Maşina în care se afla s-a răsturnat într-o zonă accidentată. Bărbatul de 41 de ani a fost recuperat în urma unei acţiuni de salvare de amploare şi a fost transportat la UPU Alba Iulia.

Pentru recuperarea persoanei rănite au fost chemate să intervină echipaje ISU din Alba şi Hunedoara. De asemenea, a fost solicitată şi intervenţia Salvamont Alba, însă bărbatul rănit a fost preluat de localnici, poliţişti din localitatea Almaşu Mare şi ISU, pentru a fi transportat la spitalul din Alba Iulia.

Cetăţeanul lituanian se afla într-o zonă off-road, alături de alţi prieteni, care ar fi participat la o ieşire în munţi cu maşini 4×4.

Cheile Cibului alcătuiesc o arie protejată de interes național şi se află pe teritoriul administrativ al comunei Almaşu Mare, în sud-estul Munţilor Metaliferi (Apuseni).

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, bărbatul rănit, de cetăţenie lituaniană, are 41 de ani. Poliţişti de la IPJ Alba, Almaşu Mare şi Zlatna au fost nevoiţi să se deplaseze aproximativ 10 kilometri pe jos pentru a ajunge la zona accidentului. În maşina răsturnată se mai aflau alte două persoane care nu au fost rănite, din primele informaţii.

Potrivit ISU Alba, “Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, a fost solicitat să intervină începând cu ora 18.50, la un accident produs la limita judeţelor Alba şi Hunedoara în zona Cheile Cibului – Valea Prii, sat Văleni.

În accident a fost implicat un autovehicul de teren care s-a răsturnat într-o zonă foarte greu accesibilă, acesta aparţinând unui grup de 6 autovehicule off road, cu 13 persoane.

La faţa locului s-au deplasat şase echipaje din cadrul ISU Alba şi ISU Hunedoara, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, două ambulanţe tip B, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

Pentru operaţiunea de căutare-salvare s-a intervenit în cooperare cu forţe din cadrul IPJ Alba, IPJ Hunedoara, SVSU Almaşu Mare, două autovehicule off road din Orăştie, Salvamont Hunedoara şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba.

În urma evenimentului a rezultat o victimă de naţionalitate lituaniană. Victima este stabilă, a fost preluată de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă şi transportată la UPU Alba.

În zonă se continuă intervenţia pentru scoaterea autovehiculului de teren”.

Bărbatul a fost transportat la spital în stare conştientă şi stabilă.

UPDATE1: Potrivit IPJ Alba, „la ora 18,18, în urma unei sesizări prin 112, poliţiştii din Zlatna şi Almaşu Mare au participat, alături de lucrători ai ISU Alba şi Hunedoara, poliţişti ai Poliţiei Orașului Geoagiu, salvamontişti, pădurari şi localnici, la acţiunea de căutare şi salvare a victimei unei accident produs pe un drum neamenajat, în zona Cheile Cibului.

Căutările s-au desfășurat într-o zonă greu accesibilă, pe o rază de circa 10 kmp, iar în jurul orei 20.00, victima a fost găsită la circa 7 km est de localitatea Cib.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că un grup, format din 13 cetăţeni de naţionalitate lituaniană, s-au deplasat, în mod organizat, în zona respectivă, cu 6 autoturisme de teren, în vederea desfăşurării de activităţi off road. În momentul în care au ajuns în locul numit Fundoaia Vinţii, pentru a trece pe un drum neamenajat, dinspre localitatea Cib înspre Dealul Băcâii, unul dintre conducătorii auto a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu autoturismul de teren, într-o râpă, în partea dreaptă a sensului de mers.

În urma accidentului, R.V.T., de 41 de ani din Lituania, a suferit mai multe leziuni. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale şi a rămas internată.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    joi, 01.05.2014 at 09:36

    am fost si eu pe acest drum antic (folosit si de daci) cu Loganul nostru. N-am stiut ce ne asteapta. Era in anul 2006. Nici o harta sau site nu a furnizat informatii corecte despre el. Ajunsi la inceputul drumului un localnic ticalos ( ca sa ma exprim frumos) ne-a spus ca putem merge linistiti, ca drumul este bun, pot trece 2 masini una pe langa alta, toul e OK! A fost un drum de cosmar pana jos …Dacia noastra s-a comportat excelent (avand garda la sol inalta). Daca il prind pe individul acela il pun sa ma care in spate de jos de la Bacia pana sus la casa lui ! Asa sa fie taranul roman ? In loc sa ajuti un turist, iti bati joc de el…Ce educatie a primit de acasa si de la scoala?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax