Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Maşini de Poliţie cu sisteme de monitorizare audio şi video. Şoferii indisciplinaţi vor fi înregistraţi, ca probă în instanţă

Publicat

De joi, şoferii ar urma să fie şi mai atenţi când au de a face cu poliţiştii rutieri. Potrivit unui proiect al Ministerului de Interne, pe 10 maşini ale Poliţiei sunt montate sisteme de supraveghere audio şi video, cu ajutorul cărora oamenii legii vor putea susţine în instanţă comiterea de către unii conducători auto a eventualelor contravenţii ori infracţiuni.

Astfel, comportamentul de adresare a unor injurii la adresa poliţiştilor ar putea duce la un dosar penal pentru ultraj pentru şoferul recalcitrant, proba fiind înregistrarea audio sau video surprinsă în timpul în care s-a petrecut incidentul. Conducătorii auto vor fi însă anunţaţi anterior că sunt înregistraţi în timpul discuţiei cu poliţiştii rutieri, astfel încât utilizarea monitorizărilor audio şi video pot fi utilizate ca probatoriu privind eventuale încălcări ale regulilor de circulaţie.

Aria de acoperire a microfonului pe care îl va avea poliţistul care opreşte maşina în spatele celei conduse de şoferul indisciplinat este de până la 300 de metri. Cardul de memorie al sistemului de supraveghere are o autonomie de patru ore, după care înregistrările sunt descărcate şi stocate şase luni pe suport informatic.

Maşinile de Poliţie cu sisteme de înregistrare pot fi întâlnite în zonele Sibiu, Hunedoara, Arad, Vâlcea, Argeş şi Dolj, respectiv pe DN7, dar şi pe segmentul de autostradă A1, Bucureşti-Piteşti.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alex

    joi, 29.12.2011 at 23:35

    bun, bun, am inteles, gaborii vor fi zelosi in continuare. 2 probleme am sa zis, cum ar veni: el cand aduce mizeria aia de inregistrare audio, de exemplu, in instanta, eu de ce nu as putea sa o contest? are amprenta vocala? si 2: ei inregistreaza pe altii si au scule, cum ar veni, omologate, dar eu daca scot telefonu’ si inregistrez audio/video abuzul, de exemplu, eu daca ma duc cu ele in instanta de ce nu sunt omologate si la fel de bine le-ar putea contesta si el?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax