Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Maşini şi aparatură de înregistrare audio-video, pentru Serviciul Criminalistic al Poliţiei din Alba. 350.000 lei de la Consiliul Judeţean


Publicat

sediul IPJ Alba

masini noi autospeciale IPJ AlbaInspectoratul Judeţean de Poliţie Alba va beneficia de investiţii estimate la valoarea de 350.000 lei din partea Consiliului Judeţean. Administraţia va cumpăra trei autovehicule, unul dintre ele 4×4, binocluri, cameră video cu detecţie termică pentru detecţie umană, aparate foto, laptopuri şi imprimante ce vor fi folosite în special de Serviciul Criminalistic, pentru prinderea infractorilor.

Investiţia este inclusă într-un acord de cooperare CJ Alba – IPJ Alba, pentru implementarea proiectului „Eficientizarea şi creşterea gradului de operaţionalizare a capacităţilor pentru protejarea patrimoniului public şi privat pe raza Judeţului Alba” şi va fi prezentat pentru aprobare, joi, în şedinţă extraordinară, consilierilor judeţeni.

CJ Alba, prin intermediul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publice, va achiziţiona şi va da în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 10 ani Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, prin împrumut de folosinţă (comodat) următoarele bunuri:

– autovehicule – 3 buc; două cu tracţiune 4×2 (94.30 lei) şi unul cu tracţiune 4×4 (84.300 lei)

– binocluri cu înregistrare video – 2 buc – 4.000 lei

– camere de vedere termică pentru detecţie umană – 1 buc – 25.000 lei

– aparate de fotografiat cu posibilitate de înregistrare audio-video – 5 buc – 15.000

– laptop-uri – 14 buc – 42.000 lei

– imprimante color A4 cu laser – 6 buc – 14.400 lei

– imprimante color A3 cu laser – 4 buc – 12.00 lei

– multifuncţionale – 5 buc – 50.00 lei

– sisteme informatice de calcul – 3 buc – 9.000 lei

IPJ Alba motivează că necesarul pentru desfăşurarea activităţii este de 482 de autovehicule, din care deţine doar 51,45% (234 autovehicule). Din totalul mijloacelor de transport deţinute – 216 mărci autohtone şi 42 mărci străine, majoritatea prezintă un grad de uzură avansat. IPJ Alba dispune de 87 autovehicule cu vechimea în exploatare sub 5 ani, de 132 autovehicule cu vechimea între 5 şi 10 ani, iar restul de 39 autovehicule cu vechimea peste 10 ani. Din totalul acestora, un număr de 89 autovehicule au un rulaj sub 50.000 km efectivi, 9 autovehicule între 50.000-100.000 km. efectivi, 155 autovehicule între 100.000-250.000 km efectivi, iar un număr de 5 autovehicule au peste 250.000 km. efectivi.

În cadrul unităţii, Serviciul Criminalistic este implicat într-un proces de euroconformizare pentru alinierea la cerinţele impuse desfăşurării activităţilor criminalistice de către Reţeaua Europeană a Institutelor de Criminalistică „ENFSI”.

În acest sens, ca prim pas s-a reuşit amenajarea spaţiilor Serviciului Criminalistic de la reşedinţă, s-a obţinut acreditarea RENAR pentru activităţile derulate în cadrul laboratoarelor criminalistice, fapt ce se constituie ca o primă etapă realizată din obiectivul propus încă din anul 2010, potrivit documentaţiei proiectului.

“Întrucât, în prezent, o problemă acută este cea legată de tehnica de fotografiere a locului faptei, solicităm pe această cale sprijin în vederea dotării cu aparate de fotografiat cu posibilitate de înregistrare audio-video, a compartimentelor de investigare tehnico-ştiinţifică a locului faptei din cadrul inspectoratului – biroul specializat de la reşedinţă şi compartimentele de la municipii şi oraşe.

Totodată, pentru creşterea eficienţei tuturor activităţilor de prevenire şi combatere a infracţiunilor la nivelul unităţii şi micşorarea timpului de reacţie la evenimente, un element esenţial este şi asigurarea suportului tehnic de identificare şi multiplicare a elementelor operative, gestionare a comunicării şi diseminării informaţiilor la structurile competente, în speţă echipamente optice de supraveghere, de multiplicare, de calcul şi prelucrare date operative, toate compatibile cu sistemele de operare existente în prezent în reţelele de comunicaţii cu eşaloanele superioare”, potrivit IPJ Alba.

Investiţiile vor duce la: creşterea mobilităţii echipajelor de patrulare şi intervenţie la solicitările cetăţenilor, reducerea timpilor de răspuns a structurilor operative la solicitările primite din partea cetăţenilor, eliminarea unor neconformităţi şi neajunsuri privind dotarea cu tehnică foto, video de investigare tehnico-ştiinţifică a locului faptei, precum şi echipamente necesare protecţiei fizice, supravegherii operative, multiplicării, prelucrării şi comunicării imaginilor, astfel încât să se realizeze creşterea calităţii şi eficienţei activităţilor specifice la nivelul tuturor structurilor operative; în situaţia achiziţiei şi folosirii noii tehnici, cetăţenii judeţului, vor beneficia de un serviciu poliţienesc calitativ tehnic superior, eliminându-se unele neajunsuri privind obţinerea unor imagini şi înregistrări foto-audio-video şi realizarea unor paşi către creşterea siguranţei persoanelor şi patrimoniului la nivelul judeţului; reducerea infracţionalităţii silvice şi a celei din domeniul criminalităţii economico-financiare prin crearea posibilităţii verificării în timp real în baze de date ale altor instituţii cu care cooperează Poliţia Română şi intervenţia operativă în aceste domenii împreună cu alte organisme abilitate, pentru luarea măsurilor legale care se impun.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Corbean

    miercuri, 16.03.2016 at 16:35

    pentru ce atatea echipamente din banii nostri? oricum hoții de azi sunt foarte isteti si foarte greu de prins,degeaba atata aparatura de filmare la distanta caci cu o cagula se rezolva totul 🙂 de multe ori turistii trec la cativa metri de hoti si nu le sesizeaza prezenta, este aproape inutila aparatura avand în vedere ca nu ştie nimeni când şi unde lovesc 🙂 urmaritorii nu pot fi în sute de locuri deodata 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Persoană găsită inconștientă într-un apartament din Alba Iulia. Pompierii au intervenit cu o autoscară mecanică

Publicat

O persoană a fost găsită inconștientă, duminică seara, într-un apartament din municipiul Alba Iulia. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea ușii. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru deblocarea unei uși de apartament pe strada Henri Coandă, în municipiul Alba Iulia.

În interiorul apartamentului a fost găsită o persoană de sex feminin, inconștientă dar cu funcții vitale.

La momentul de față i se acordă primul ajutor de către echipajul SMURD.

Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică  și o ambulanță SMURD B2.

foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Raport Samsung Innovation: Un sfert dintre români ştiu foarte bine de 5G, însă 42% dintre ei cred că dăunează sănătăţii

Publicat

Primul lucru la care se gândesc românii atunci când vine vorba de 5G este viteza mare de internet. Dintre românii întrebaţi dacă au auzit de 5G, doar 24% au auzit de acest termen și au declarat că știu foarte bine beneficiile, reiese din raportul Samsung Innovation Report.

Majoritatea (42%) au spus că au auzit de 5G, dar că nu cunosc prea multe despre beneficiile aduse, în timp ce 26% sunt familiarizaţi cu termenul 5G, dar nu știu nimic despre beneficii, iar 8% nu au auzit deloc despre subiect.

Cei care știu câte ceva despre 5G asociază spontan tehnologia cu o viteză de internet mai mare, o conexiune mai bună în locuri aglomerate, dar și cu o conexiune mai sigură. În același timp, sunt conștienţi că un abonament 5G este mai scump, dar și că nu are o acoperire la fel de bună ca 4G.

„Interesant este că, deși nu există niciun studiu care să ateste că tehnologia 5G este dăunătoare sănătăţii, știrile false sau pseudo-studiile îi fac pe românii care au auzit de 5G (42%) să creadă că aceasta dăunează sănătăţii.

Din cauza spectrului de frecvenţe pe care funcţionează 5G, semnalul este mai scurt decât în cazul 3G și 4G, ceea ce înseamnă că pentru o acoperire bună trebuie amplasate mai multe antene 5G decât 4G. Astfel, unii oameni sunt convinși că radiaţiile emise de 5G vor fi mai mari decât cele 4G și astfel vor fi dăunătoare sănătăţii.

În realitate, puterea radiaţiilor emise de antenele 5G este mai mică decât puterea radiaţiilor din reţelele curente”, se precizează în raportul citat.

Un alt aspect demn de menţionat este faptul că românii se așteaptă ca operatorii telecom (87%), producătorii de dispozitive mobile (85%) și dezvoltatorii de aplicaţii și software (85%) să facă front comun pentru servicii 5G de calitate.

Potrivit raportului, 5G va avea un impact uriaș asupra business-urilor și industriilor din întreaga lume. Conectivitatea va fi mai bună, latenţa mai mică și viteza mai mare și vom fi martori ai unor lucruri pe care nu le credeam posibile: operaţii chirurgicale de la distanţă, internet rapid în zone unde infrastructura subterană nu este bună, proiecţii de holograme în timp real,  transmisiunea de evenimente, concerte, meciuri de fotbal la o rezoluţie 4K fără care de emisie, implementarea mașinilor autonome și așa mai departe.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA 10-16 august: Căldură sufocantă, dar şi ploi şi furtuni. Prognoza meteo în județ, pe zile și localități

Publicat

soare furtuna

Vremea se menţine călduroasă, pe alocuri caniculară, și în a doua săptămână din august, în județul Alba, cu maxime de peste 30 de grade Celsius. 

În primele zile ale săptămânii sunt așteptate ploi și furtuni. 

Valorile maxime prognozate pentru perioada 10-16 august sunt de 30-32 de grade Celsius, în zonele joase din județ. La munte, temperaturile maxime se vor situa între 22 și 26 de grade Celsius.

Vă prezentăm condiții meteo în săptămâna 10-16 august, în localități din județul Alba:

Luni, 10 august

Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Aiud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Câmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Arieşeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o aversă de ploaie sau furtună

Marți, 11 august

Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Aiud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Ocna Mureş: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Câmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Miercuri, 12 august

Alba Iulia: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Sebeș: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Aiud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Zlatna: minime de 14 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Câmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Joi, 13 august

Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Câmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; predominant însorit

Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Vineri, 14 august

Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; mult soare

Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; mult soare

Șugag: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; mult soare

Aiud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; soare strălucitor

Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; soare strălucitor

Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; mult soare

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; mult soare

Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; mult soare

Câmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; mult soare

Arieşeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; soare strălucitor

Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; mult soare

Sâmbătă, 15 august

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; înnorare accentuată

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; înnorare accentuată

Șugag: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime 16 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; înnorare accentuată

Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; înnorare accentuată

Ocna Mureş: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; înnorare accentuată

Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; înnorare accentuată

Câmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; înnorare accentuată

Arieşeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; o aversă

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; înnorare accentuată

Duminică, 16 august

Alba Iulia: minime de 14 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 14 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit

Șugag: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; mai frig

Abrud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Câmpeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil o aversă sau furtună

Cugir: minime de 14 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: ACCIDENT GRAV pe șoseaua de centură din Alba Iulia. Un biciclist a fost lovit de o mașină

Publicat

Un accident rutier grav s-a produs duminică după-amiaza, în jurul orei 18:00, pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Potrivit IPJ Alba, un biciclist a fost acroșat de un autovehicul.

În urma accidentului, traficul rutier a fost blocat timp de aproximativ 40 de minute. 

În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism marca Dacia Logan. După impactul puternic, bicilistul a rămas inconștient.

UPDATE, ora 18:55 – Traficul a fost reluat.

UPDATE, ora 18:40 – Traficul se desfășoară pe un singur sens.

UPDATE, ora 18:20 – Biciclistul si-a revenit, este conștient. Medicii de pe Ambulanță îi acordă îngrijiri medicale.

Revenim cu detalii.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate