Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mașinile de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public și cele ale ANAF nu mai pot fi dotate cu girofaruri

Publicat

Mașinile ce aparțin ANAF și cele ale Ministerului Public nu mai pot fi dotate cu semnale speciale de avertizare luminoase, adică girofaruri. Prevederea este trecută în Legea nr. 152/2019, act normativ care a intrat luni în vigoare și care vizează, printre altele, modificarea Codului rutier.

Mașinile acestor autorități nu mai pot fi dotate și nu mai pot utiliza girofarurile de culoare albastră.

În lista mașinilor pe care se pot utiliza girofarurile de culoare albastră mai rămân autovehiculele poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărării Naționale, unităților speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază sau Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției.

Cei ce montează pe mașini și folosesc sirene sau girofaruri fără să aibă acest drept riscă amenzi de până la 2.900 de lei și suspendarea dreptului de a conduce o mașină timp de 90 de zile.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax