Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mașinile din zona „instituțiilor de forță” din Alba Iulia, prea „grele” pentru a fi ridicate. S-au dat amenzi

Publicat

Echipajul care ridică mașinile parcate neregulamentar nu a reușit să ia marți dimineața nici un autoturism lăsat între Curtea de Apel Alba Iulia, Prefectura Alba, Consiliul Județean Alba, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și până la trecerea de pietoni din apropiere de IPJ Alba. Angajații acestor instituții au ieșit afară pentru a-și salva mașinile. Cu toate acestea, unii dintre ei s-au ales cu câte 4 puncte amendă, respectiv o sancțiune de 580 de lei.

UPDATE: După aproximativ o oră, timp în care mașinile staționate între Prefectura Alba și IPJ Alba au fost mutate, echipajul a revenit, pe strada București, în zona SRI, de unde au fost ridicate două mașini. Alți doi conducători auto care au parcat neregulamentar au „scăpat” cu amendă contravențională.

Mașinile parcate în zona amintită s-au dovedit a fi prea „grele” pentru utilajul venit la fața locului. Procurori, judecători și funcționari publici au ieșit afară și fie s-au ales cu puncte de amendă, fie au reușit să își mute mașinile înainte ca polițistul local să le aplice legea.

„Amenda de staționare neregulamentară e de 4 puncte. Punctul amendă are valoare de 145 de lei, adică 580 de lei amenda stabilită și 3 puncte de penalizare pe permisul de conducere al conducătorului auto. Conducătorul auto are dreptul să conteste sancțiunea, poate achita jumătate din minimul amenzii în termen de 48 de ore și după să conteste în termen de 15 zile de la data primirii”, a explicat unul dintre politiștii locali prezenți la fața locului.

Oamenii sunt foarte nemulțumiți de măsura luată, în condițiile în care în zonă nu există locuri suficiente de parcare pentru toată lumea.

„Instituțiile acestea deservesc trei județe. Vin la serviciu oameni de la Sibiu, de la Hunedoara… n-ai unde să parchezi în zona centrală, nu a apărut nici un loc de parcare aici de când cu această poveste. Nu este normal așa ceva” a spus unul dintre procurori.

Singura care a rămas parcată, chiar în fața scărilor, este mașina Instituției Prefectului Alba. A coborât la mașină chiar prefectul Dănuț Hălălai, care a dat mâna cu polițiștii locali dar nu a mutat autoturismul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Adi

    marți, 06.02.2018 at 20:59

    Prefectul este cu 3 perechii de c…e, ca tot e oaia la putere. Politistul ar trebui sanctionat de sefii
    Se sesizeaza cineva?

  2. Vika

    miercuri, 07.02.2018 at 10:24

    Merg mana-n mana. Daca pot face bani de pe fraieri, foarte bine, daca nu, asta e. Se ridica masinile fraierilor doar. Ca doar nu mai sunt bani pentru salariile localilor, asta e explicatia!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate