Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Maşinile înmatriculate în Bulgaria vor putea circula în România pe perioadă determinată. Proiect la Parlament

Publicat

masini coloanaCamera Deputaţilor va discuta din toamnă un proiect prin care maşinile înmatriculate în Bulgaria vor putea fi folosite pentru circulaţie pe drumurile din România cel mult 90 de zile. Actul normative a fost respins de senatori, pe motiv că face discriminare.

Însă pentru această lege se pregătesc amendamente prin care regula să fie extinsă pentru toate autoturismele înmatriculate în străinătate.

Potrivit celor care au iniţiat proiectul de lege, pe drumurile din România circulă în prezent peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria.

În cazul acestora, sunt probleme în momentul în care se produc accidente rutiere.

„Este un fenomen deja faptul că firmele de asigurări bulgăreşti plătesc cu foarte mare greutate despăgubirile. Trec între 120 şi 140 de zile. În peste 80 la sută din cazuri vorbim despre plăţi incomplete”, spune Cristian Munteanu, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente, citat de Digi24.ro.

În plus, proprietarii de maşini înmatriculate în Bulgaria pot evita taxe din ţară. Aceştia susţin că este dreptul lor să îşi înmatriculeze maşinile oriunde doresc.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rps

    luni, 17.08.2015 at 09:11

    Sa nu uitam de masinile cu volan pe dreapta inscrise in Anglia, e acelasi lucru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax