Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Măsuri ale noului Guvern: Creştere cu 8% a salariilor bugetarilor, de la 1 iunie. Vezi alte hotărâri

Publicat

La sfârşitul primei şedinţe a noului Guvern, premierul Victor Ponta a anunţat o serie de măsuri privind reorganizări ale administraţiei,  dar şi creşterea cu 8% a salariilor pentru bugetari şi în tranşe a veniturilor pentru pensionari.

„Am aprobat mandatul pentru vicepremierul Florin Georgescu de a semna în numele Guvernului scrisoarea de intenţie şi memorandumul tehnic de înţelegere cu FMI. În baza acestei scrisori de intenţie, Guvernul va proceda săptămâna viitoare, prin ordonanţă de urgenţă, începând cu 1 iunie, la o creştere de 8% pentru bugetari, urmând ca restul sumelor pentru revenirea la salariile din 2010 să fie aprobate în decembrie”, a spus Victor Ponta.

Acesta a precizat că, tot din 1 iunie, se va începe restituirea sumelor, în tranşe, către pensionarii cu pensii peste 740 lei.

Vicepremierul Florin Georgescu a completat că, în decembrie, „toţi cei afectaţi de reduceri salariale vor reveni la salariile nominale din iunie 2010”.

Alte măsuri adoptate de noul Guvern privesc trecerea î coordonarea premierului a Agenţiei Naţionale pentru Sport şi formularea unei ordonanţe de urgenţă privind reorganizarea administraţiei publice locale: Departamentul Cultelor revine la Ministerul Culturii, iar Inspectoratul pentru Construcţii şi Oficiul pentru Cadastru sunt transferate din nou în subordinea Guvernului, de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

De asemenea, s-a decis recuperarea din conturile autorităţilor locale a sumelor distribuite prin HG din fondul de rezervă, de fostul Guvern Ungureanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax