Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectura Alba se gândește la sezonul rece: Măsuri pentru montarea de parazăpezi şi perdele de protecţie în zonele periculoase

Publicat

Prefectura Judeţului Alba are în vedere luarea unor măsuri pentru prevenirea incidentelor specifice sezonului de iarnă. Astfel, autorităţile judeţene intenţionează montarea de parazăpezi şi perdele de protecţie, în zone în care există riscul de acoperire a carosabilului.

În conferinţa presă organizată vineri, prefectul Dan Simedru a prezentat câteva dintre măsurile care vor fi luate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece. În acest sens se doreşte montarea de parazăpezi şi perdele de protecţie în zonele care necesită aceste măsuri. Prefectul a solicitat comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi administraţiei drumurilor să fie pregătiţi din toate punctele de vedere pentru perioada de iarnă.

Tot în acest sens, se  verifică sistemele de înştiinţare şi pentru asigurarea alarmării în timp util a populaţiei asupra eventualităţii producerii unor fenomene hidro-meteorologice periculoase. Prefectul a precizat că se va acorda asistenţă tehnică de specialitate agenţilor economici, se va pregăti populaţia în scopul participării active alături de forţele specializate, se va verifica şi asigura funcţionarea echipamentelor de comunicaţii şi informatică, se va asigura aprovizionarea unităţilor din reţeaua medicală, cu rezervele de produse farmaceutice necesare continuităţii profilaxiei, prevenirii îmbolnăvirilor şi acordarea asistenţei medicale.

De asemenea, se va trece la identificarea, luarea în evidenţă şi sprijinirea în funcţie de necesităţi şi posibilităţi a persoanelor nevoiaşe pentru asigurarea condiţiilor minime de conform termic în scopul prevenirii deceselor datorate frigului.

O altă măsură în acest sens este instruirea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă în vederea pregătirii corespunzătoare a mijloacelor de intervenţie, pentru perioada sezonului rece, precum privind aspecte de comportament, protecţie şi prim ajutor pe timp de iarnă.

De asemenea, se are în vedere informarea şi pregătirea populaţiei privind măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea incendiilor, a altor situaţii de urgenţă ce pot apărea pe perioada de iarnă şi prevenirea îmbolnăvirilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. soso

    sâmbătă, 13.10.2012 at 20:57

    pe cand parazapezi pe drumul judetean vingard alba iulia’e cel mai prost drum pe timp de iarna mai ales intre vingard ghirbom si straja.de ce la hapria se poate si in loc mai sus mentionate nu?????//

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax