Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Măsuri de eradicare a corupţiei: Poliţiştii vor fi supuşi unor teste de integritate

Publicat

Poliţiştii vor fi supuşi, în curând, unor teste de integritate. Decizia aparţine Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), care doreşte să verifice capacitatea oamenilor legii de a rezista faptelor de corupţie.

Prezent la Alba Iulia, comisarul şef Gabriel Constantin, reprezentant DGA a precizat că, în perioada următoare, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor vor fi supuşi acestor teste de integritate. Ofiţeri sub acoperire vor crea situaţii similare celor în care îşi desfăşoară activitatea personalul MAI, adică vor încerca să mituiască sau să facă propuneri la limita legii poliţiştilor. Aceste acţiuni vor putea demonstra cât de incoruptibili sau predispuşi la acte de corupţie sunt de fapt angajaţii MAI.

Acesta a mai explicat că, din punctul său de vedere, Poliţia Rutieră reprezintă o stuctură mai vulnerabilă şi expusă faptelor de corupţie, din cauza interacţiunii directe pe care o are cu cetăţeanul. Potrivit reprezentantului DGA, aceste teste vor fi realizate de ofiţeri sub acoperire şi vor putea determina un eventual comportament integru.

În cazul în care vor fi constatate aspecte de natură penală, se va proceda la sesizarea organelor de cercetare competente.

Gabriel Constantin a menţionat că, pentru combaterea eficientă a corupţiei, este la fel de importantă şi educarea societăţii civile, astfel încât să fie eradicate acele situaţii care pot „ispiti” poliţiştii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax