Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Măsuri de pregătire pentru sezonul rece, la Blaj. Lucrările la carosabil sunt în stadiu de finalizare

Publicat

Ultimele lucrări la carosabil vor fi finalizate înaintea scăderii temperaturilor, iar, ca măsură de siguranţă suplimentară, Primăria Blaj va achiziţiona un stoc de 10 tone de asfalt la rece, care să poată fi folosit în situaţii deosebite.

Serviciul Public de Gospodărire Locală din subordinea Primăriei Blaj şi-a pregătit utilajele de deszăpezire, şi-a asigurat necesarul de material antiderapant şi a pregătit traseele de acţiune în funcţie de strategia urgenţelor.

Utilajele ce urmează a fi folosite sunt două tractoare cu remorcă, un tractor cu plug, un încărcător frontal şi un autogreder. De asemenea, Primăria este în proces de încheiere a procedurilor privind achiziţionarea a încă unui tractor şi a unui dispersor de sare pentru drumuri.

Edilii şi-au propus să nu folosească nisipul şi sarea pentru deszăpezirea trotuarelor, însă vor păstra această soluţie pentru străzi. Intervenţiile pe timp de iarnă vor fi asigurate începând din 1 noiembrie, de 14 muncitori, în trei schimburi şi de şase mecanici utilaje, ce vor asigura deservirea utilajelor de intervenţie.

Serviciul Public de Gospodărire Locală are în prezent peste 100 de salariaţi, 50% dintre aceştia fiind angajaţi prin programul guvernamental implementat prin Legea 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale. Toţi aceştia sunt implicaţi în cel puţin 10 sectoare de activitate, precum: mentenanţă iluminat public stradal şi arhitectural, turnare gărduleţe fier forjat, pieţe agroalimentare, zone verzi, curăţenie parcuri, scuaruri şi rigole, adăpost câini comunitari, plombe asfaltice de mici dimensiuni etc.

„Am reuşit, prin intermediul acestui serviciu, ca în ultimii ani să realizăm economii importante la buget, dar în acelaşi timp să şi oferim servicii edilitare de calitate. Am dovedit că reţeta este una care a dat roade, astfel că în perioada următoare vom continua cu dotarea acestui serviciu cu toate utilajele necesare activităţii”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax