Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Măsuri de relaxare în sport, valabile de la 1 iulie. Condiția pentru ca stadioanele și sălile de fitness să fie pline

Publicat

Ministerul Tineretului și Sportului a emis luni, 28 iunie, o informare despre măsurile de relaxare ce vor fi aplicate inclusiv în sport începând de la data de 1 iulie.

Potrivit comunicatului MTS, atât în spațiile închise, cât și deschise, limita de participare a spectatorilor crește la 50% din capacitatea maximă a spațiului și poate ajunge până la 100%, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

De la 1 iulie vor fi aplicate noi măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a H.G. nr. 678/24.06.2021. Hotărârea Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 628/25.06.2021, Partea I, și urmează să intre în vigoare la data de 1 iulie.

Spectatori în tribune, dacă incidența este mai mică sau egală de 3 la mia de locuitori

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfășura, în spații închise sau deschise, cu spectatori în tribune într-un procent de 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/ localitate este mai mică sau egală cu 3/ 1.000 de locuitori.

Cine poate participa la aceste activități

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării evenimentului). 

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

În prezent, procentul de acoperire a capacității unei arene sportive este de 25%. Totuși, meciul Franța – Elveția, de pe Arena Națională, de luni, 28 iunie, se va disputa cu 50% din capacacitatea stadionului ocupată.

Reguli noi de funcționare pentru sălile de fitness

Se modifică și condițiile de funcționare pentru sălile de sport şi/ sau fitness în judeţele/ localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/ 1.000 de locuitori, acestea putând funcționa la capacitate maximă fără obligativitatea purtării măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax