Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Măsuri de siguranţă la spitalul din Alba Iulia. Cei care nu prezintă cardul de sănătate la externare, obligați să plătească din buzunar cheltuielile

Publicat


IMG_1275Spitaul Județean Alba și-a luat măsuri de siguranță după introducerea obligatorie a cardurilor de sănătate. Conducerea a introdus un angajament de plată prin care un pacient care s-a internat sau a beneficiat de servicii medicate în cadrul spitalului și nu a prezentat cardul de sănătate la externare, este obligat să plătească cheltuielile de spitalizare.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Spitalul Județean Alba a introdus un angajament de plată prin  care pacienții, în principal care beneficiază de spitalizările de o zi, care pleacă din unitatea sanitară, fără a prezenta cardul de sănătate sunt obligați să își plătească din buzunar cheltuielile care ar trebui decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

„Măsura este asiguratorie pentru noi pentru că nu toată lumea a înțeles că procedura de la internare trebuie urmată și la externare, adică tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul spitalizării unei persoane trebuie încheiat cu cardul de sănătate. Sunt oameni care nu au răbdare să aștepte momentul în care la externare se introduce cardul de sănătate în așa fel în cât să poată beneficia și de scrisoarea medicală, de rețetă și de concediu medical. Măsura este asiguratorie pentru noi pentru că un serviciu nevalidat cu cardul de sănătate presupune lipsa banilor pentru acel serviciu. Așa cum ne-am învățat să venim la spital cu cardul, ne obișnuim și să plecăm după ce introducem acel card de sănătate”, a spus managerul Spitalului Județean Alba, Nicoleta Coșarcă.

Pentru pacienții care nu prezintă în termen de 72 de ore cardul de sănătate după încheierea perioadei de spitalizare, decontul de cheltuieli și factura privind perioada respectivă va fi remisă prin poștă, iar, în cazul în care se refuză plata, se va ajunge în instanță.

Pe angajamentul de plată pacientul trebuie să completeze un formular cu datele personale.

Acest angajament a fost intrdus pentru spitalizările de o zi unde s-a constatat faptul că au existat fișe medicale neîncheiate.

„Sunt foarte puține cazurile în care pacienții pleacă fără să-și încheie foaia de observație, dar am constatat până la 1 septembrie că, în special pe spitalizările de o zi,  foile nu se închid. Sunt niște reguli noi cu care trebuie să ne obișnuim. Fiecare își ia măsurile de siguranță în așa fel încât toți înțelegem regulile și le aplicăm pentru că altfel nu putem funcționa într-un sistem normal”, a mai spus Nicoleta Coșarcă.

De la introducerea acestui angalament și până la ora actuală nu au existat cazuri în care pacieții să plece din spital fără prezentarea cardului de sănătate.

Spitalul are în 2015 un total de 170 de procese pe vătămări corporale, majoritatea de la accidente, pacienți care nu și-ai încheiat fișa de spitalizare și de la care trebuie recuperați banii care nu au fost decontați de Casa de Asigurări de Sănătate.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Peste 300 de șoferi amendați în două zile, pentru folosirea telefonului mobil la volan. Acțiunile Poliției continuă

Publicat

telefon mobil volan

În doar două zile de la intrarea în vigoare a noilor prevederi privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil în timpul condusului, polițiștii au aplicat peste 320 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea noilor reglementări, informează IGPR. Potrivit sursei citate, sâmbătă și duminică, la nivel naţional, au fost aplicate 310 sancţiuni, în valoare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 540 de ani de la victoria de pe ”Câmpul Pâinii”, împotriva expansiunii otomane. Eroii, comemorați la Șibot

Publicat

Câteva sute de persoane au participat, duminică, la comemorarea celor 540 de ani de la bătălia de pe Câmpul Pâinii, considerată ca fiind cea mai importantă victorie a unei armate creștine, purtată împotriva otomanilor în zona Transilvaniei. Evenimentul s-a desfășurat în Șibot, la monumentul dedicat comandantului armatei  lui Matei Corvin, Pavel Chinezu. Manifestarea a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou set de tratamente inovative pentru boli cronice a fost inclus în lista celor decontate de stat

Publicat

medicamente

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice, a anunțat Ministerul Sănătății. Guvernul a aprobat luni, la solicitarea Ministerului Sănătății, hotărârea prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte, până în 27 octombrie. Cald și soare, apoi frig și ploi. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea va fi caldă până în 21 octombrie, apoi temperaturile vor scădea de la o zi la alta și sunt așteptate ploi. În Transilvania, în intervalul 14 – 21 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate