Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arhiepiscopia Alba Iuliei oferă cazare pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean. Măsuri de sprijin în criza de sănătate

Publicat

Odată cu noile reglementări privind organizarea serviciului religios, Biserica și-a intensificat prezența atât în societatea românească, cu precauțiile sanitare cerute de situație, cât și în spațiul online. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia oferă sprijin celor aflați în izolare, bolnavilor, vârstnicilor și persoanelor vulnerabile. De asemenea, la inițiativa Arhiepiscopului Irineu, Căminul Bisericesc Peregrinus, situat pe strada Francisca din Alba Iulia, în zona Schit, le oferă cazare cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență, ca măsură de precauție și protecție pentru familiile acestora.

În toată țara, parohii, mănăstiri, episcopii și arhiepiscopii ajută fiecare la capacitatea sa, coordonându-se la nivel de eparhie. Oferă sprijin spiritual și consiliere, dar și hrană caldă pentru lucrătorii medicali și vamali, pentru vârstnici, persoane fără venituri și persoane izolate în carantină. Mai multe eparhii achiziționează aparatură medicală pentru spitalele locale și dau un impuls efortului de strângere de fonduri pentru acestea, devenind astfel un catalizator social al eforturilor de sprijin în pandemie.

Toate acestea reflectă solidaritatea Bisericii cu cei bolnavi, vârstnici și vulnerabili, dar și „prețuirea deosebită față de toți cei care, în frunte cu medicii, lucrează în spitale și în alte așezăminte medicale”, menționează un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române.

Sprijinul financiar și material de până acum al Bisericii se ridică la suma de 4.105.002 lei, la care se adaugă o donație de 10.000 de lei făcută de Părintele Patriarh Daniel din salariul personal, în scopul achiziționării de materiale de protecție pentru voluntarii platformei ajutacubucurie.ro.

Măsuri de sprijin oferite de Arhiepiscopia Alba Iuliei:

– Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” a arhiepiscopiei și-a extins, în colaborare cu autoritățile locale, programul de asistență din județele Alba și Mureș, ajungând la 500 de persoane vârstnice și vulnerabile pe care le asistă cu hrană caldă la domiciliu, dar și cu alte servicii, precum cumpărături, consiliere de la distanță sau achitarea facturilor.

– Persoanele în carantină care au nevoie de ajutor pot apela la preoții de la parohii (la numerele de pe site-urile reintregirea.ro și filantropiaortodoxa.ro; alte numere utile aici).

– Asociațiile filantropice ale eparhiei continuă să asigure hrană zilnic pentru beneficiarii de la așezămintele lor sociale: 625 de copii și 881 de vârstnici.

– La inițiativa Arhiepiscopului Irineu, Căminul Bisericesc Peregrinus le oferă cazare cadrelor medicale de la Spitalul Județean din apropiere, ca măsură de precauție și protecție pentru familiile acestora.

– Protopopiatul Alba Iulia oferă suplimentar, zilnic, 70 de porții de hrană persoanelor fără adăpost și vârstnicilor.

– Zilnic, Protopopiatul Sighișoara oferă 40 de porții de hrană persoanelor în izolare.

– Protopopiatul Reghin a oferit 87 de pachete cu alimente în valoare de 7.000 lei persoanelor aflate în izolare din comuna Breaza.

sursa: basilica.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax