Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Măsuri după BACALAUREAT 2022: liceele cu rezultate slabe, monitorizate. Programa de examen pentru anul viitor va fi simplificată

Publicat

Rezultate Bacalaureat 2022: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat și unele măsuri după rezultatele la Bacalaureat.

Potrivit acestuia, vor fi analizate chiar începând de luni acele licee care au obţinut rezultate „mult sub medie” la examen, iar programa pentru examenul de anul viitor va fi simplificată.

Vezi și Rezultate finale BACALAUREAT 2022: notele și mediile la examen, publicate vineri de Ministerul Educației

„Au fost şcoli care nu au avut niciun candidat reuşit la examenul de Bacalaureat şi în câteva zile vom avea şi situaţia privind cauzele neînscrierii la examenul de Bacalaureat. (…)

Ne vom apleca cu o atenţie specială asupra acelor şcoli care nu au avut reuşiţi la Bacalaureat. (…)

Am spus că refuz să cred că avem colegi atât de cinici încât să nu permită accesul în examenul de Bacalaureat pentru a nu avea, să spunem, această situaţie în care din cei înscrişi nu promovează niciunul. Refuz să cred, dar totuşi ne vom uita cu atenţie”, a declarat ministrul Educaţiei.

În județul Alba, au fost două licee cu promovabilitate zero și patru licee cu rată de promovare 100%.

Vezi și TOP LICEE în ALBA după rezultate BACALAUREAT 2022: Unde este rată de promovare 100% și liceele cu promovabilitate zero. CLASAMENT

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2022 în Alba, înainte de contestaţii, este de 74,67%, mai mare faţă de cea de anul trecut. Nu au fost însă medii de 10.

Comparativ, anul trecut rata de promovare înainte de contestaţii era de 72,71% și au fost 5 medii de 10. În 2020, rata de promovare era 69,07% și erau 7 medii de 10.

Modificări la Bacalaureat

Cîmpeanu a spus că Bacalaureatul ar putea fi schimbat cel mai devreme începând din anul 2027, după adoptarea proiectului de lege care implementează concluziile proiectului „România Educată”.

„Cei care vor da Bacalaureatul anul viitor vor da aşa cum l-au cunoscut în momentul în care au intrat în clasa a IX-a. Atunci când vom avea adoptat proiectul de lege care implementează concluziile „România Educată” vom anunţa acest lucru şi în 2027 cel mai devreme putem să avem un examen de Bacalaureat radical schimbat”, a arătat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a declarat că subiectele de la Bacalaureat au fost concepute „foarte corect”, fiind corelate cu competenţele corespondente.

„Nivelul de dificultate a fost conceput pentru note până în 5 şi 6, pentru note de 7 şi 8 şi subiecte mai dificile pentru note de peste 9”, a spus ministrul Educaţiei.

Acesta a susţinut că rezultatele se datorează şi simplificării materiei de examen, din care s-au eliminat acele conţinuturi care au fost predate pe parcursul perioadelor în care şcolile au fost închise.

Programa simplificată, din 2023

„Începând de anul viitor o să avem o tranziţie spre normalitate. Sigur că programa va fi simplificată şi anul viitor cu ceea ce s-a predat în clasa a X-a şi eventual în clasa IX-a, dar vom avea deja conţinuturi complete pentru clasele a XI-a şi a XII-a”, a arătat ministrul Educaţiei.

El a spus că nu este normal să existe licee „mozaic” şi a susţinut că fiecare liceu trebuie să îşi „asume” filiera.

„Avem acele licee mozaic. La Liceul Pedagogic avem şi clase de alimentaţie publică. Ceea ce, o spun cu toată răspunderea, nu este normal. Fiecare liceu trebuie să îşi asume filiera. Trebuie să îşi dezvolte resursa umană, infrastructura şi toate eforturile pentru a obţine rezultate pe o anumită filieră. Aceste licee numite mozaic vom face o analiză amănunţită. Sunt licee în care rata de promovare se dovedeşte a fi scăzută şi foarte scăzută”, a mai afirmat ministrul.

El a spus că anul acesta examenele naţionale au fost mult mai bine organizate, iar procentul notelor schimbate în urma contestaţiilor va fi mai mic decât anul trecut.

Județul Alba se află pe locul 13 în clasamentul național, în funcție de rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2022, rezultatele înainte de contestații.

surse: agerpres.ro, edu.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Janvelopa Zam

    luni, 27.06.2022 at 20:34

    La anul se da la BAC capra cu trei iezi și Ursul păcălit de vulpe

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax