Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri IPJ Alba în minivacanța de Crăciun: peste 160 de polițiști acționează zilnic, 12 aparate radar în trafic. Atenționări

Publicat

În minivacanța de Crăciun, peste 160 de polițiști vor fi zilnic la datorie. Vor fi 12 aparate radar pentru monitorizarea traficului, iar polițiștii vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, siguranță rutieră, dar și pentru prevenirea altor fapte antisociale.

Potrivit IPJ Alba, din totalul polițiștilor care vor acționa în fiecare dintre zile, 90 sunt de la structurile de ordine publică, 40 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi ­­­­zilnic, peste 80 de autospeciale și 12 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Recomandări ale Poliției Alba

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Alba adresează cetățenilor următoarele recomandări:

  • Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!
  • Nu răspundeți cu violență la provocări, încercați să evitați conflictele, iar dacă nu reușiți, sunați de urgență la 112!
  • Nu vă lăsați copiii nesupravegheați !
  • Aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate!
  • Nu achiziționați articole cu conținut pirotehnic de la comercianți neautorizați;
  • atenție la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conținut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecințe deosebit de grave.
  • Conducătorilor auto le este recomandat să-și echipeze mașinile corespunzător, să adapteze, permanent, viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic, să evite efectuarea de depășiri riscante, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiți, să conducă cu multă atenție și răbdare și să nu uite de politețea rutieră!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax