Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Măsuri la Spitalul Orășenesc din Cugir: Au fost amplasate două corturi pentru trierea eventualilor bolnavi de coronavirus

Publicat

Spitalul Orășenesc Cugir ia măsuri pentru a proteja atât pacienții, cât și personalul medical, în actualul context epidemiologic, a transmis conducerea instituției.

În acest sens, au fost instalate două corturi pentru triajul epidemiologic.

Unul dintre corturi, este amplasat în parcarea Policlinicii spitalului, în cadrul căruia pacienților li se va măsura temperatura corporală.

După cum ne-a declarat managerul Spitalului Orășănesc Cugir, Florin Arion, în cel de-al doilea cort, amplasat lângă rampa de acces a ambulanțelor, există personal specializat iar pacienţii vor fi selectaţi pe baza unui chestionar (călătorii efectuate în ultima vreme, despre eventualele contacte cu persoane aflate în izolare ori în carantină și despre starea lor de sănătate).

Pacienții care vin la unitatea medicală din urbea cugireană, va trebui să treacă mai întâi pe la triajul epidemiologic, acest punct de triaj având scopul de a diferenția pacienții care se prezintă cu patologie infecțioasă respiratorie de cei care vin cu alte probleme de sănătate și care vor putea merge la Camera de Primiri Urgențe.

În cort se va efectua triajul rapid, cu accent pe ancheta epidemiologică pentru pacienții care prezintă febră și/sau simptome respiratorii, cu scopul depistării rapide a cazurilor la risc pentru infecții virale respiratorii și pentru a reduce la minim riscul transmiterii infecției virale.

Managerul Spitalului Orășănesc Cugir, ne –a mai spus, că în cadrul instituției, este menținută restricția pentru vizitatori, pentru secțiile și compartimentele spitalului.

În acest moment, în Cugir există 39 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, întoarse din Italia care sunt monitorizate de asistenții medicali comunitari din cadrul Serviciului de Asistență Socială Cugir și DSP Alba.

Reamintim faptul că, miercuri a apărut și primul caz de infectare cu coronavirus don Alba, fiind o femeie în vârstă de 36 de ani, venită recent din Italia, și aflată în carantină de la momentul sosirii în țară.

(Sorin Giurcă)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax