Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri luate de Poliția și Jandarmeria Alba, la începutul anului școlar. Verificări în trafic, recomandări pentru elevi și părinți

Publicat

Peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au acționat, în prima zi de școală, în apropierea unităților de învățământ.

Aceștia le-au oferit recomandări profesorilor, copiilor și părinților, cu mesajul campaniei ”Tăcerea e tot violență – vocea ta e soluția!”

Pe durata întregii săptămâni, polițiștii de la rutieră vor intensifica acțiunile de control în trafic al autovehiculelor de transport elevi.

Pe parcursul întregului an școlar, polițiștii vor asigura prezența în proximitatea unităților de învățământ, anunță IPJ Alba.

De asemenea, vor fi prezenți în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele semnalate cu trafic intens, pentru prevenirea accidentelor rutiere, evitarea blocajelor și fluidizarea circulației rutiere.

Unitățile de învățământ sunt cuprinse în itinerariile de patrulare. În raport cu evoluția situației operative, dispozitivele de ordine și siguranță publică vor fi adaptate pentru a avea eficiență în activitatea de prevenire și combatere a faptelor antisociale.

Măsuri luate de Poliția Alba

Înainte de începutul anului școlar, au fost desfășurate activități pentru verificarea și identificarea deficiențelor de semnalizare rutieră în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar. Neregulile constatate au fost deja remediate.

Au fost verificate cele 102 mijloace de transport elevi, precum și documentele conducătorilor de astfel de microbuze. Aceștia au fost instruiți în legătură cu conduita preventivă pe care trebuie să o manifeste.

Combaterea violenței școlare

În 28 august 2024, a fost aprobat Planul național de combatere a violenței școlare. Acesta are ca scop:

  •  asigurarea unui mediu sigur, primitor și de susținere pentru toți membrii comunității școlare (antepreșcolari/preșcolari/elevi, personalul școlii și părinți),
  • implementarea unui sistem complex și unitar de măsuri de prevenire, răspuns și combatere a violenței în unitățile de învățământ preuniversitar din România.

Cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, a fost inițiată Campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar. Aceasta va fi implementată pe parcursul anului școlar 2024-2025.

Campania are ca scop creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile și/sau infracționalității în mediul școlar și a traficului de droguri.

Măsuri luate de Jandarmeria Alba

În anul școlar 2024 – 2025, Jandarmeria Alba are cu predilecție în atenție 18 unități de învățământ, din Alba Iulia și judeș. Jandarmii au fost prezenți la festivitățile de deschidere a noului an școlar la 9 unități de învățământ. Aceștia au derulat activități preventiv-informative.

Jandarmeria Alba va continua activitățile de informare și prevenire pe cele două domenii de acțiune: “Prevenirea delicvenței juvenile” și “Prevenirea violenței în școli”, atât independent, cât și în sistem integrat.

Patrulele de jandarmi vor fi prezente în zonele frecventate de elevi pentru a preveni atât absenteismul școlar, cât și faptele contravenționale și cele infracționale. Aceste patrulări vor avea loc cu prioritate în proximitatea unităților de învățământ, în parcuri sau în alte locuri unde elevii își petrec timpul liber.

Elevii sunt sfătuiți să fie prudenți în utilizarea internetului, să nu furnizeze date personale necunoscuților și să raporteze orice incident suspect părinților sau profesorilor. Totodată, jandarmii recomandă elevilor să fie prudenți în interacțiunile cu persoane necunoscute, să apeleze la autorități dacă observă comportamente suspecte în jurul școlilor și să respecte regulile impuse de școli deoarece acest aspect este esențial pentru menținerea disciplinei și siguranței în incinta instituțiilor de învățământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate